Διάβημα προς την ΕΣΗΕΑ υπέβαλλε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, επιμένοντας στη διάψευση του ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου περί αποστολής από το Μαξίμου σε στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, sms με οδηγίες όπως: “Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους”, “Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων”, “Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη”, “Όλοι είναι απέναντί μας. Η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής, η Ένωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μας στηρίζει”, “Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της”, “Αν σας λένε αυτά που λέει ο Άδωνις, να λέτε ότι ο Άδωνις θα κάτσει στο σκαμνί”, “Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις”.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού προσέφυγε στην ΕΣΗΕΑ, καθώς μετά την απάντηση-διάψευση που εξέδωσε, η εφημερίδα επέμεινε στους ισχυρισμούς της.

Αναλυτικά το κείμενο του διαβήματος το οποίο υπογράφει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Θανάσης Καρτερός:

«Προς την Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύτηκε παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο «ρεπορτάζ» με τίτλο «Το SMS της μακάβριας προπαγάνδας», το οποίο αναφερόταν σε δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου «προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς».

Επειδή αυτό, ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Επειδή επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος, και μετά την καταγγελία από την πλευρά μας της δημοσίευσης του κατασκευασμένου για τις ανάγκες της προπαγάνδας SMS, αντιπαρέρχεται την κατηγορηματική μας διάψευση, χαρακτηρίζοντάς την στο φύλλο της επομένης, 13 Αυγούστου, «λάσπη και ύβρεις», και επιμένει στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά όχι απλώς ψευδών, αλλά βαρύτατα συκοφαντικών ειδήσεων, σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε:

  • Να αποκατασταθεί η αλήθεια.
  • Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια.

Με εκτίμηση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Μέλος της ΕΣΗΕΑ».