Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την τοπική κοινωνία του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, η … «απόσπαση» ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από την Κομοτηνής στο Κέντρο Υγείας Σαπών “Γεώργιος Γεννηματάς”, με συνέπεια μετά από πάρα πολλά χρόνια να καλυφθεί η εν λόγω ανάγκη στις Σάπες – που είχε προκύψει εξ αιτίας της μετακίνησης του ασθενοφόρου που υπήρχε, στην…Κομοτηνή.

Το Κ.Υ. Σαπών απόκτησε ασθενοφόρο μετά από πολλά χρόνια!Το θετικό γεγονός που καταγράφεται ως αποτέλεσμα των ενεργειών της δημοτικής αρχής, των παρεμβάσεων του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν (βλ. εδώεδώ, εδώ), και της ευαισθησίας της νέας Διεύθυνσης του ΕΚΑΒ Θράκης που ανταποκρίθηκε στο αίτημα αξιολογώντας την ανάγκη ως σημαντική.

Ενόψει της εξέλιξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη και του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης Χρήστο Λίμα, παρουσία και των συνεργατών του δεύτερου, Αναστάσιου Μαρασλή, Προϊσταμένου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και Μαριάννας Οτέμπερη, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.

Η μετακίνηση του ασθενοφόρου από τον σταθμό Κομοτηνής του ΕΚΑΒ γίνεται πιλοτικά και θα καλύπτει μία πρωινή βάρδια, για όσες περισσότερες μέρες της εβδομάδας επιτρέπουν οι υπηρεσιακές δυνατότητες και οι ανάγκες της υπηρεσίας.

«Η παρουσία του ασθενοφόρου στις Σάπες, η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της περιοχής, μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους, και αυτό γιατί τονώνει το αίσθημα ασφάλειας των συνδημοτών και καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της ανατολικής Ροδόπης κατά τον χρόνο που αυτό και το πλήρωμά του θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Ο Δήμος θα στηρίξει αυτή την εξέλιξη με κάθε μέσο που διαθέτει, και παράλληλα θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ενίσχυση των δομών υγείας του Δήμου», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, συμπληρώνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον νέο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης κ. Χρήστο Λίμα για τη σοβαρή δουλειά που κάνει και το αίσθημα ευθύνης που τον διακρίνει στην άσκηση των τόσο σημαντικών καθηκόντων του».