ΚΠΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ 3Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η ελληνική αποστολή που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG. Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο  την πεζοπορία, και σαν επιμέρους θεματικούς άξονες, την ιστορία και τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, και τη γαστρονομία.

Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση (υπό τον τίτλο «Go Green – Stay healthy») των αντιπροσωπειών των τεσσάρων εκπαιδευτικών φορέων που συμμετέχουν, από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πολωνία και την Ισπανία. Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από 15 μέλη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ συνολικά συμμετείχαν 25 επιμορφούμενοι.

Η αστική πεζοπορία περιλάμβανε επισκέψεις στα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτιστικά  αλλά και γαστρονομικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, καθώς και γευσιγνωσία οθωμανικής, σύγχρονης αλλά και Πολίτικης κουζίνας σε βραβευμένα εστιατόρια.

ΚΠΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ 2

Η ομάδα εργασίας Grundtvig του ΚΠΕ Μαρώνειας, Έφη Δούπα, Κατερίνα Καζάκου, Νίκος Σαζακλίδης και Φωτεινή Μαρκίδου, ευχαριστούν θερμά όλη την ομάδα επιμορφούμενων για τη συνέπεια και τη συνεργασία τους.

Η επόμενη και τελευταία διακρατική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Ελλάδα.

ΚΠΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ 1