Η πτώση της θερμοκρασίας και ο βροχερός ενδείκνυνται για κινηματογραφικές βραδιές.

Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία: η αυριανή (ώρα έναρξης 20:00), δεύτερη της φετινής περιόδου, προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (με ελεύθερη είσοδο). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «The girl who saved my life» («Το κορίτσι που μου έσωσε τη ζωή»), παραγωγής Δανίας 2016, διάρκειας μιας ώρας.

Το θέμα της ταινίας:

Τον Αύγουστο του 2014, ο κινηματογραφιστής Χογκίρ Χιρορί, επιστρέφει από τη Σουηδία όπου ζει με την έγκυο γυναίκα του, στην πατρίδα του, το Ιρακινό Κουρδιστάν, για να κάνει γυρίσματα για τις θηριωδίες του ISIS. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες για να γλιτώσουν, και τώρα ο ίδιος κατευθύνεται στα βουνά όπου κρύβονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων χωρίς φαγητό και νερό, περικυκλωμένοι από τον ISIS. Πηγαίνοντας προς το ελικόπτερο, βρίσκει στον δρόμο του ένα 11χρονο κορίτσι πεσμένο στο έδαφος κάτω από τον καυτό ήλιο. Αποφασίζει να μείνει για να το βοηθήσει και δεν ανεβαίνει στο ελικόπτερο, το οποίο κατά την πτήση του συνετρίβη… Έτσι, το κοριτσάκι του έσωσε τη ζωή. Αργότερα, ψάχνοντας να το ξαναβρεί, συναντά θύματα των θηριωδιών του ISIS και καταγράφει τις ρημαγμένες ζωές τους.

Η συμβολή του ντοκιμαντέρ στην αποκάλυψη των θηριωδιών του ISIS, και η βράβευσή του

Ο σκηνοθέτης ήταν από τους πρώτους που κατέγραψε την κτηνωδία των Ισλαμιστών και βοήθησε να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις και οι άνθρωποι να αρχίσουν να βοηθούν τους πρόσφυγες που έφευγαν για να γλιτώσουν από τον απόλυτο τρόμο του ISIS. Το έργο του Χιρορί βραβεύτηκε με το «Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ» στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ.