– «Διεκδικούμε άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, και αναπλήρωση όλων των κενών θέσεων».

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, αναφορικά με τις νέες μετατάξεις νοσηλευτικού του νοσοκομείου Κομοτηνής, που απομειώνουν περαιτέρω το προσωπικό του, τονίζει πως «η λύση είναι το αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύστημα υγείας», και αναφέρει:

«Η μετάταξη υπαλλήλων του νοσοκομείου Κομοτηνής σε άλλο νοσοκομείο της παραμεθορίου με βάση τον μνημονιακό νόμο 4223/13, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της αποψίλωσης του νοσοκομείου Κομοτηνής από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Αποτελεί ακόμα έναν κρίκο σε μια μακριά αλυσίδα μείωσης του προσωπικού τα τελευταία χρόνια.

Μείωσης στα πλαίσια της συρρίκνωσης γενικότερα του ήδη συρρικνωμένου, λεγόμενου “δημόσιου” τομέα της υγείας, προς όφελος του ιδιωτικού. Στην περίπτωση όμως του νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται και στα πλαίσια του νέου Υγειονομικού Χάρτη που προβλέπει κλείσιμο νοσοκομείων ή μεγάλη συρρίκνωση της λειτουργίας τους.

Το ΚΚΕ και η Τομεακή του Επιτροπή της Ροδόπης, προειδοποιούσε για αυτή την εξέλιξη. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής και γενικότερα ο λαός του νομού, απογοητεύονται, και μάλιστα από μία κυβέρνηση που αυτοχαρακτηρίζεται σαν “αριστερή”. Από μια κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και  θα ικανοποιούσε τα αιτήματα και των κατοίκων του νομού για σύγχρονη, χωρίς ελλείψεις λειτουργία του νοσοκομείου.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, της περαιτέρω μείωσης του προσωπικού του νοσοκομείου, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ίσως ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους, κάνουν αντιπολίτευση στον υπουργό υγείας που αποφάσισε τις μετατάξεις δέκα εργαζομένων. Βέβαια, αυτό το έργο το έχει δει ο λαός του νομού και από στελέχη και βουλευτές και άλλων κυβερνητικών κομμάτων. Το ζήτημα σε τελική ανάλυση, είναι ο λαός του νομού να βγάλει συμπεράσματα και όσον αφορά το ποιόν  των πολιτικών δυνάμεων που καλείται να επιλέξει στις επικείμενες εκλογές, και με την εμπειρία του από τον χώρο της υγείας και του νοσοκομείου Κομοτηνής.

Επίσης να βγάλει συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος υγείας. Δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Θα κυριαρχήσει ο ιδιωτικός. Μόνο το καθολικό και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, σύστημα υγείας, μπορεί να ανακουφίσει τον λαό. Με ανεπτυγμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, και δικτυωμένο σε γειτονιές, χωριά, σχολεία, πανεπιστήμια, βιομηχανικές ζώνες κ.τ.λ., και νοσοκομεία πλήρως λειτουργούντα, που θα παρέχουν αμιγώς δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη σε μια τέτοια κατεύθυνση, διεκδικώντας παράλληλα κάθε δυνατή βελτίωση.

Έτσι, για το νοσοκομείο Κομοτηνής, διεκδικούμε άμεσα, το ταχύτερο δυνατό, την πρόσληψη ικανού αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, και αναπλήρωση όλων των κενών θέσεων».