Το 9ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», θα διοργανώσει στις 13 και 14 Ιουλίου (Α΄ Κύκλος), και στις 15 και 16 Ιουλίου (Β΄ Κύκλος), στην Κομοτηνή ή στην Αλεξανδρούπολη, ανάλογα με την προέλευση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και βιωματικά εργαστήρια, και απευθύνεται σε γυναίκες αιρετές ή γυναίκες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε εκλογικές διαδικασίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εμψύχωση, η δικτύωση και η ενίσχυση των γυναικών, προκειμένου να διεκδικήσουν και να πετύχουν, όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την εκλογή τους.

Οι γυναίκες λοιπόν που ενδιαφέρονται να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλούνται να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikes-politiki.gr (και ειδικότερα εδώ: http://goo.gl/QDIcvN).

Για όσες γυναίκες διαμένουν εκτός της πόλης της Κομοτηνής ή της Αλεξανδρούπολης, σε απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων, ή σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα πλην της Ροδόπης και του Έβρου, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διανυκτέρευσης.

Το Πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Έργου στις αρχές του Ιουλίου.

Πληροφορίες παρέχονται και τηλεφωνικά:

– 2103898009 Κα Κατσαργύρη (11:00 – 14:00) .

– 2103898075 Κα Παπαδοπούλου.

– 2103898030 Κα Μοσχοβάκου.