ΒΡΑ 1

– Για το ήθος και τις επιδόσεις τους.

Οι δύο κάτοχοι των πανελλήνιων ρεκόρ στα 100 μ. ανδρών και στα 200 μ. γυναικών, Άγγελος Παυλακάκης και Κατερίνα Κόφφα, που μαζί με τα παιδιά τους συνθέτουν εδώ και πολλά χρόνια μια ευτυχισμένη αθλητική οικογένεια, βρέθηκαν στην Ξάνθη για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, όπου το Ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» διοργάνωσε μια λιτή αλλά περιεκτική νοήματος και τιμής εκδήλωση προς τα πρόσωπά τους και τη σταδιοδρομία τους ως αθλητές και οικογενειάρχες.

Ο πάντα δραστήριος Στέλιος Αρσενίου, σε συνεργασία με τον συνιδιοκτήτη Γιώργο Τολμίδη, θέλησαν να τιμήσουν τους δύο βετεράνους αθλητές για το ήθος και τις επιδόσεις τους, από τον αθλητικό στίβο και τις επιτυχίες, στην επιτυχημένη οικογενειακή ζωή.

Κυρίως για το γεγονός ότι μετά την αποχώρησή τους από τον αθλητισμό συνεχίζουν να διάγουν με ήθος, αποτελώντας ένα παράδειγμα για τη μέχρι σήμερα διαδρομή τους, όπως ανέφερε στη λιτή τελετή ο Στέλιος Αρσενίου.

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης ανέφερε ότι εκτός από τον Άγγελο Παυλακάκη, και η Κατερίνα Κόφφα θεωρείται μια Ξανθιώτισσα, πια, και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ζωής τους, βασισμένη στις αξίες που τους κληροδότησε ο αθλητισμός.

Στους δύο αθλητές δόθηκε ειδική περγαμηνή που επιμελήθηκε ο Στέλιος Αρσενίου και αναμνηστικό που αναπαριστά κότινο.

ΒΡΑ 2

Α. Παυλακάκης: «Τα ρεκόρ μας θα τα σπάσουν τα παιδιά μας»

Ιδιαίτερα χαρούμενοι οι δύο παλιοί αθλητές, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την τιμή που τους έγινε. Όπως σημείωσε ο Άγγελος Παυλακάκης, τους χαροποιεί ιδιαίτερα ότι τους θυμούνται άνθρωποι της πόλης και τους τιμούν, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για τη γενικότερη παρουσία τους στη ζωή, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι μετά από μια αθλητική διαδρομή, να ακολουθείς τις αρχές και το ήθος που επιβάλλει ο αθλητισμός σε έναν νέο. Ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που έρχονται με τη σύζυγο και τα παιδιά τους στην Ξάνθη, και ότι του αρέσει να βρίσκεται στην πατρίδα του και στα μέρη που μεγάλωσε. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα δύο πανελλήνια ρεκόρ τους “αντέχουν” τόσα χρόνια (από το 1996 το ρεκόρ της Κ. Κόφφα στα 200 μέτρα και από το 2000 το ρεκόρ του Άγγελου Παυλακάκη στα 100 μέτρα), είπε πως ευελπιστούν πως η μεγάλη τους κόρη και ο μικρότερος γιος τους, είναι η ελπίδα τους για να σπάσουν τα δύο ρεκόρ στο μέλλον!

ΒΡΑ 3

Κ. Κόφφα: «Ο αθλητισμός πλήττεται όσο και η κοινωνία από τη μεγάλη κρίση»

Η Κατερίνα Κόφφα από την πλευρά της ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την τιμή και τον τρόπο που την υποδέχεται η περιοχή της Ξάνθης και για την τιμή του Ζαχαροπλαστείου “Το Κάτι Άλλο”. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι ίδιοι πρωταγωνίστησαν σε μια εποχή με πολύ μεγαλύτερη προβολή αλλά και ενδιαφέρον για τον χώρο του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα, εκτίμησε οτι είναι πολύ οι παράγοντες που αυτό συμβαίνει. Πάντως, τόνισε, ότι μέσα στη γενικότερη κατάρρευση που πλήττει τη χώρα και τα δημόσια οικονομικά, ο Στίβος και ο Αθλητισμός, πλήττονται αντίστοιχα με όλη την κοινωνία.