Επιστολή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου, την οποία κοινοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στον Δήμο Σαμοθράκη, στην εταιρεία SAOS Ferries και στον Σύλλογο Επαγγελματιών και Ξενοδόχων Σαμοθράκης, και με την οποία απευθύνει την παρότρυνση σε όλους τους φορείς να συνδράμουν στην κατεύθυνση διοργάνωσης μαθητικών εκδρομών στον νησί της Σαμοθράκης, απέστειλε το Επιμελητήριο Έβρου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο εγχείρημα της εκστρατείας επίσκεψης στο νησί της Σαμοθράκης, μαθητών γυμνασίων και λυκείων του νομού Έβρου, η προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων συνεχίζεται και φέτος.

Το Επιμελητήριο Έβρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Ξενοδόχων του νησιού, θέτουν εκ νέου το προσκλητήριο στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, προκειμένου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το νησί της Νίκης της Σαμοθράκης, στα πλαίσια του θεσμού των μαθητικών εκδρομών.

Το νησί της Σαμοθράκης διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, ανεξάντλητο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο, ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, και ενδείκνυται για μονοήμερες και ολιγοήμερες αποδράσεις για την μαθητιώσα νεολαία.

Το περσινό εγχείρημα ανέδειξε εκτός των άλλων έναν ιδανικό κοντινό προορισμό για μαθητικές εκδρομές, ενώ ωφέλησε τα μέγιστα την τοπική οικονομία του νησιού σε μη τουριστικές περιόδους, εξέλιξη που και φέτος επιδιώκεται, καθώς οι ωφέλειες για το σύνολο της οικονομίας του νομού θα είναι πολλαπλές και ευεργετικές.

Στην επιτυχία της πρώτης προσπάθειας συνέβαλλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθώς επιδείχθηκε υπευθυνότητα, σύνεση, και αυξημένη διάθεση τοπικής προσφοράς (π.χ. ελκυστικές τιμές σε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια).

Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή σας ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου κρίνεται καθοριστική, προκειμένου το νησί της Νίκης της Σαμοθράκης να υποδεχτεί και φέτος τους μαθητές προσφέροντας τους όμορφες στιγμές και αναμνήσεις για όλη τους την ζωή».