Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέ­φειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική περιφέρεια. Η νέα πρωτοβουλία αξιοποιεί έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια, ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, σε απ’ ευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθα­νασίου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθης Λιβαθινός, παρουσία του Συντονιστή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής κ. Κώστα Χαλβατζάκη.

Η συνεργασία θα εγκαινιαστεί την 1η Δεκεμβρίου με την παράσταση «Απόψε Αυτο­σχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου, που ταυτό­χρονα με την κεντρική σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ, θα αναμεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο, σε επτά ακριτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε Αμοργό, Διδυμό­τειχο, Ικαρία, Λέρο, Λευκάδα, Ορεστιάδα και Χίο.