Καταδίκη του περιστατικού από την Κοινότητα Παιδείας των Νέων του Ποταμιού

Ανακοίνωση καταδίκης των γεγονότων που επισκίασαν τις φοιτητικές εκλογές της 25ης Μαΐου στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, εξέδωσε η Κοινότητα Παιδείας των Νέων του Ποταμιού. Την ανακοίνωση συνοδεύει ένα βίντεο από το επεισόδιο, στο οποίο μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμφανίζονται να επιτίθενται εναντίον συναδέλφων τους, μελών της «Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής-ΑΝΟΚ», με χυδαία συνθήματα όπως «τρέλα πουλάμε, πασόκια σας γαμ…», «μπλε η Νομική, να βάλετε στον κ… σας το πράσινο πανί» κ.α.

Ακολουθούν η ανακοίνωση των Νέων του Ποταμιού και το σχετικό βίντεο:

«Με αφορμή τα γεγονότα στο κτήριο της Νέας Νομικής στην Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, οπού στελέχη-οπαδοί της κομματικής παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Δ.Ε.Φ) ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κινήθηκαν επιθετικά σε βάρος μελών της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής – ΑΝΟΚ με υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, με χειρονομίες και με παντός είδους πρακτικές γηπέδου, ακόμη και με απειλές σωματικής βλάβης, ως Νεολαία του Ποταμιού καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό.

Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του Ποταμιού ταχθήκαμε κατά της παρουσίας των κομμάτων μέσα στα πανεπιστήμια και κάνοντας πράξη αυτό δεν δημιουργήσαμε ουδέποτε φοιτητική παράταξη. Στηρίζουμε, ωστόσο, και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες σπουδών χωρίς “φοιτητοπατέρες”, χωρίς “τραπεζάκια”, χωρίς αφίσες και χωρίς πρακτικές εξάπλωσης του μίσους για κάθε αντίθετη άποψη. Διότι τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών τα γνωρίζουν μόνον όσοι ζουν τη σχολή από μέσα και οι λύσεις δεν είναι ποτέ γαλάζιες, πράσινες και κίτρινες. Οι κομματικές παρατάξεις μας απέδειξαν πως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Είναι ώρα να στηρίξουμε ανεξάρτητους φοιτητές που παλεύουν πραγματικά για το πανεπιστήμιο τους».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Εναντίον Α.ΝΟ.Κ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ 24/05/2017

Ανακοίνωση της Κοινότητας Παιδείας των Νέων του ΠοταμιούΜε αφορμή τα γεγονότα στο κτήριο της Νέας Νομικής στην Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, οπού στελέχη-οπαδοί της κομματικής παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Δ.Ε.Φ) ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κινήθηκαν επιθετικά σε βάρος μελών της Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής-ΑΝΟΚ με υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς, με χειρονομίες και με παντός είδους πρακτικές γηπέδου, ακόμη και με απειλές σωματικής βλάβης, ως Νεολαία του Ποταμιού καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό. Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του Ποταμιού ταχθήκαμε κατά της παρουσίας των κομμάτων μέσα στα πανεπιστήμια και κάνοντας πράξη αυτό δεν δημιουργήσαμε ουδέποτε φοιτητική παράταξη. Στηρίζουμε, ωστόσο, και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες σπουδών χωρίς “φοιτητοπατέρες”, χωρίς “τραπεζάκια”, χωρίς αφίσες και χωρίς πρακτικές εξάπλωσης του μίσους για κάθε αντίθετη άποψη. Διότι τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών τα γνωρίζουν μόνον όσοι ζουν τη σχολή από μέσα και οι λύσεις δεν είναι ποτέ γαλάζιες, πράσινες και κίτρινες. Οι κομματικές παρατάξεις μας απέδειξαν πως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Είναι ώρα να στηρίξουμε ανεξάρτητους φοιτητές που παλεύουν πραγματικά για το πανεπιστήμιο τους. #potamiyouth #topotami

Δημοσιεύτηκε από Οι Νέοι του Ποταμιού στις Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017