Ο Αϊ Βασίλης με τα ξωτικά του, ζεστά ροφήματα και παραδοσιακά εδέσματα, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά κάλαντα, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες από τριάντα εκδηλώσεις περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα του φετινού Δωδεκαημέρου που ετοίμασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), και το οποίο θα διαρκέσει από τις 7 Δεκεμβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου.

ΚΟΔ 1Το πρόγραμμα, στο οποίο και φέτος συμμετάσχει η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, και το οποίο παρουσίασε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσαα Λιβεριάδου, περιλαμβάνει εθελοντική αιμοδοσία, το αγιοβασιλειάτικο φιλανθρωπικό δρομικό «Run Santa Run», τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, εκδηλώσεις-δράσεις παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και του ΙΕΚ, bazaar και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, ζεστά ροφήματα και παραδοσιακά εδέσματα, μουσικοθεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, λαϊκά δρώμενα, λογοτεχνικές βραδιές, παραδοσιακά κάλαντα.

Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.
Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Ξεχωριστή αναμένεται και φέτος η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας της πόλης (7/12), αλλά και η άφιξη με έλκηθρο του Αϊ Βασίλη στον ίδιο χώρο (20/12) όπου τα παιδιά θα παραδώσουν στον Άγιο παλιά παιχνίδια τους προκειμένου να χαριστούν σε παιδιά άπορων οικογενειών.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εκδηλώσεις μας απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, αλλά φυσικά και σε όσους αισθάνονται παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι μέρες Αγάπης και Αλληλεγγύης, και αυτές τις αξίες αναδεικνύει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας”, σημείωσε η κ. Λιβεριάδου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Χριστούγεννα. Μέρες αγάπης… γιορτές αλληλεγγύης

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων 2016-2017

Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2016

09:30-13:30 • ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ)

18η Εθελοντική Αιμοδοσία

Το ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ σας καλεί στην 18η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στο Αίθριο του ΤΕΦΑΑ (Πανεπιστημιούπολη)

17:30ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η ΤΣΑΝΑΚΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ (ΠΑΛΙΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ)

ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

“Run Santa….Run”

Έναρξη του 1ου αγιοβασιλιάτικου αγώνα δρόμου, με τίτλο “Run Santa….Run”. Οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν στα ξωτικά ένα μπουκάλι ελαιόλαδο και θα λάβουν τον σκούφο του Αϊ Βασίλη, προκειμένου να τρέξουν ή να περπατήσουν, αν προτιμούν περίπου 2 χλμ στο κέντρο της πόλης, για να ανακαλύψουν γιατί τρέχει ο Αϊ Βασίλης. H αφετηρία είναι η Τσανάκλειος Σχολή (Παλιά Πρυτανεία) και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης.

18:30 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, με αρωγούς όλα τα μικρά παιδιά του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και των παιδιών του Συλλόγου Μέριμνας ΑΜΕΑ «Άγιοι Θεόδωροι». Η ΔΚΕΠΠΑΚ δίνει τη δική της απάντηση στο ερώτημα του Αϊ Βασίλη: «Ο Αϊ Βασίλης τρέχει για να μην χάσει την έναρξη των Χριστουγέννων στην πόλη μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και όχι μόνο. Οι μικροί μας φίλοι, αφού διασχίσουν όλη την πόλη και τους εμπορικούς δρόμους με τα φαναράκια τους, θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, για να φωταγωγήσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μαζί με τον Δήμαρχο. Η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής με τις γιορτινές της μελωδίες και η χορωδία μας, ο «ΕΥΜΟΛΠΟΣ», με τις μαγικές τους φωνές και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους, θα μας συνοδέψουν με εορταστική διάθεση.»

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

10:00-12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Κομοτηνής

11:00-12:00 Συμμετοχή του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη»

Το πνεύμα των Χριστουγέννων …«ξυπνά»

«Έρχονται Χριστούγεννα κι όλη η πλάση με χαρά ετοιμάζεται για να τα γιορτάσει», τραγουδάνε οι μικροί μας φίλοι του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη», του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού, πλημμυρίζοντας με τις χαρούμενες φωνές τους και τα γελαστά προσωπάκια τους την κεντρική πλατεία. Ομορφαίνουν με την παρουσία τους την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και «ξυπνούν» το πνεύμα των Χριστουγέννων, φέρνοντας τα παλιά παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ Βασίλη, που θα τα χαρίσει σε άλλα παιδιά προσφέροντας χαρά.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

10:00-12:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του 14ου Νηπιαγωγείου, του Βρεφονηπιακού Σταθμού Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής

11:00-12:00 Συμμετοχή του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη»

«Βάλε το στολίδι σου»

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη», του 14ου Νηπιαγωγείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής φτιάχνουν χειροποίητα στολίδια, ζωγραφίζουν ευχετήριες κάρτες, στολίζουν μ’ αυτά χριστουγεννιάτικα δέντρα και διασκεδάζουν. Βοηθοί τους οι γελωτοποιοί Λαλού και Μαλού και το ξωτικό. Φυσικά, δε θα ξεχάσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ Βασίλη που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

10:00-12:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του Ε’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής

11:00-12:00 Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής και του 8ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

«Στολίδια, γέλια και χαρές, Χριστουγεννιάτικες ευχές»

Τα παιδιά του Ε’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, του 3ου Νηπιαγωγείου και του 8ου Νηπιαγωγείου διασκεδάζουν, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια, ζωγραφίζοντας ευχετήριες κάρτες και συναντώντας τον αγαπημένο τους Αϊ Βασίλη, τους γελωτοποιούς και το ξωτικό. Μέσα στο κλίμα της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης φέρνουν τα παιχνίδια που δε χρειάζονται για να τα χαρίσουν σε παιδιά που δεν έχουν.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

10:00-12:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του Α’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής

11:00-12:00 Συμμετοχή του Η’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής

«Το όνειρο ζωντανεύει»

Τα παιδιά του Α’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής και του Η’ Παιδικού Σταθμού φτιάχνουν χειροποίητα στολίδια, ζωγραφίζουν ευχετήριες κάρτες, στολίζουν μ’ αυτά χριστουγεννιάτικα δέντρα και διασκεδάζουν. Βοηθοί τους οι γελωτοποιοί Λαλού και Μαλού και το ξωτικό. Φυσικά, δε θα ξεχάσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ Βασίλη που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

10:00-11:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του Παιδικού Σταθμού «Παιχνιδοκαμώματα»

10:00-11:00 Συμμετοχή του 9ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

«Βάλε το στολίδι σου»

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής «Παιχνιδοκαμώματα» και του 9ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής φτιάχνουν χειροποίητα στολίδια, ζωγραφίζουν ευχετήριες κάρτες, στολίζουν μ’ αυτά χριστουγεννιάτικα δέντρα και διασκεδάζουν. Βοηθοί τους οι γελωτοποιοί Λαλού και Μαλού και το ξωτικό. Φυσικά, δε θα ξεχάσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ Βασίλη που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

11:00-13:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εκδήλωση του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας μάς καλούν στις 17 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως 13:00 στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή τους που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο.

Μας προσκαλούν για να ανταλλάξουμε ευχές και να μας κεράσουν γλυκά, ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί. Να διασκεδάσουμε με το face painting και τους κλόουν που θα μας κάνουν παρέα. Πάνω από όλα όμως, για να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, φέρνοντας ρούχα που θα συλλέξουμε για τα Παιδικά Χωριά SOS. Δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι Μαθητές-Γονείς-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι μια οικογένεια ενεργή και με ευαισθησίες.

11:00-14:00ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Εκδήλωση από τη Λέσχη Lions Ορφέας & τη Λέσχη Leo ΘΡΑΞΙΠΠΟΣ

Οι Lions Ορφέας & η Λέσχη Leo ΘΡΑΞΙΠΠΟΣ κεντούν στη Βενιζέλου ένα χαλί με νομίσματα και σας καλούν να γίνετε δρομείς ΑΓΑΠΗΣ, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για τη λειτουργία της στέγης Διαβίωσης Αστέγων συμπολιτών μας που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή από τους Lions.

15:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του 6ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Στο πλαίσιο των Xριστουγεννιάτικων ημερών αγάπης θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να δοθούν σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες του 6ου Νηπιαγωγείου.

18:00-20:00ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ζεστά Οδηγικά Αρώματα

Πιστά στο Χριστουγεννιάτικο ραντεβού τα παιδιά του Σώματος Οδηγισμού θα ζεστάνουν την παγωμένη νύχτα με ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

11:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Bazaar Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου

Τις όμορφες ημέρες των Xριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης μας, o Σύλλογός μας θα αισθανόταν μεγάλη χαρά, αν μπορούσε να προσφέρει ακόμη και το πλέον ελάχιστο σε κάποιον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Εμείς, όταν ενημερωθήκαμε πως υπάρχει μια οικογένεια που ο έφηβος γιος της,  ονόματι Γιάννης Κουτσοφάβας, ταλαιπωρείται εδώ και δυο χρόνια από βαριά ασθένεια, και βρέθηκε επιτέλους δότης μυελού των οστών, αποφασίσαμε μεγάλο μέρος των εσόδων μας από το bazaar να δοθεί στην οικογένεια, καθώς τα χρήματα τούς είναι απαραίτητα, προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

12:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Η Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου Δράμας και του Δήμου Κομοτηνής πλημμυρίζουν με γιορτινές μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα και μαγικούς ήχους, την κεντρική πλατεία της πόλης μας, παρασέρνοντας όλους τους δημότες να σιγοτραγουδήσουν.

12:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τα παιδιά της Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας

δημιουργούν εορταστικά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το Σύλλογό μας. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, το παιδικό τμήμα του Συλλόγου μας είναι το πλέον κατάλληλο για να δώσει μια πολύχρωμη νότα στη γιορτινή πόλη μας, στολίζοντας δεντράκια με όμορφες δημιουργίες που έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά. Παράλληλα, τα παιδιά θα προσφέρουν εδέσματα στους συμπολίτες μας, συνοδεύοντάς τα με ευχές για ένα ευτυχισμένο 2017, γεμάτο υγεία, ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

16:00ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του 11ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων ημερών αγάπης θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να δοθούν σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες του 11ου Νηπιαγωγείου.

20:30ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο, «Μυστήριον ξένον και παράδοξον». Θεατρικοί μονόλογοι, πατερικός λόγος και εκκλησιαστικοί ύμνοι ζωντανεύουν τα γεγονότα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

10:00-12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

11:00-12:00 Συμμετοχή του Γ’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής

« Όνειρο …Χριστουγέννων»

Ο Αϊ Βασίλης έρχεται με δώρα φορτωμένος, καλωσορίζοντας τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής και του Γ’ Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, που χαρίζουν τα παλιά τους παιχνίδια στα άλλα παιδιά και διασκεδάζουν με τις αγαπημένες Λαλού και Μαλού και το ξωτικό, υποσχόμενοι μία γιορτή γεμάτη χορό και τραγούδια.

16:00-19:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εκδήλωση των Καταρτιζομένων του ΔΙΕΚ Κομοτηνής

Οι καταρτιζόμενοι και οι καταρτιζόμενες των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» και «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ», έχοντας τη γνώση και τη διάθεση για φιλανθρωπική προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, θα πραγματοποιήσουν ζωγραφική προσώπου και νυχιών στην πόλη μας, συμβάλλοντας στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας για μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας, αλλά και για τους επισκέπτες.

20:30 • ΠΑΠΑΔΡΙΕΛΛΕΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Καλήν εσπέραν άρχοντες

          Αν είν’ ο  ορισμός σας

   Χριστού τη Θεία Γέννηση

             Να πω στ’ αρχοντικό σας»

Προπαραμονές Χριστουγέννων στην Πινακοθήκη με δύο «αληθινές ηθογραφίες» του 1926, γραμμένες από τον Σαρανταεκκλησιώτη Φιλόλογο, Λαογράφο, Λογοτέχνη, Πολύδωρο Παπαχριστοδούλου, μαζί μ’ένα διήγημα του 1895 του Α. Παπαδιαμάντη. Οικοδεσπότης, ο Σύλλογος «Αθηνίων» που ανοίγει την πόρτα του αρχοντικού.

«Τα λένε»: Φιλοποίμην Ανδρεάδης, Μαρία Παπαδοπούλου, Στέλλα Τζεβελεκίδου, Χάρης Τίλιος.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

10:00-12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

10:00-11:00 Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής και του Παιδικού Σταθμού «Μορμόλης»

11:00-12:00 Συμμετοχή του 13ου Νηπιαγωγείου και του Ζ’ Παιδικού Σταθμού

Ο Αϊ Βασίλης …έρχεται

Ο Αϊ Βασίλης προσγειώνεται με το έλκηθρό του στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής και προσφέρει διασκέδαση, ξεγνοιασιά και πολύ παιχνίδι στα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, του Παιδικού Σταθμού «Μορμόλης», του Νηπιαγωγείου του Κοσμίου, του 13ου Νηπιαγωγείου και του Ζ’ Παιδικού Σταθμού, τα οποία δε θα ξεχάσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους, για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ Βασίλη που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

16:00-19:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εκδήλωση των Καταρτιζομένων του ΔΙΕΚ Κομοτηνής

Οι καταρτιζόμενοι και οι καταρτιζόμενες των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης–Αρχιμάγειρας (Chef)» θα προσφέρουν γλυκίσματα και ζεστό αρωματικό κρασί, δίνοντας ευχές για καλές γιορτές και συμβάλλοντας στη δημιουργία χαρμόσυνης ατμόσφαιρας για μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας, καθώς και επισκέπτες.

19:00 • ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού Κομοτηνής

Νεράιδες, καλικάτζαροι, ελαφάκια και ο Αϊ Βασίλης θα ζωντανέψουν σε μια παράσταση με μουσική, χορό και θέατρο, υπό τους ήχους των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

18:00-20:00 • ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ζεστά Οδηγικά Αρώματα

Πιστά στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού τα παιδιά του Σώματος Οδηγισμού θα ζεστάνουν την παγωμένη νύχτα με ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

10:30 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής και του Ν. Σιδηροχωρίου πλημμυρίζουν με γιορτινές μελωδίες, τραγουδώντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους κεντρικούς δήμους της πόλης μας και παρασέρνοντας όλους τους δημότες να σιγοτραγουδήσουν.

18:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Παραδοσιακά Κάλαντα

Το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής τραγουδά παραδοσιακά κάλαντα, σκορπίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας. Υπενθυμίζοντάς μας, έτσι, ότι η παράδοση αποτελεί το ασφαλές εχέγγυο, για να διατηρήσουμε αλώβητη την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας. Μας διδάσκει ότι μόνο αν γνωρίζουμε τα επιτεύγματα του παρελθόντος μας, μπορούμε να έχουμε και ανάλογο μέλλον διδασκόμενοι από αυτό.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

18:00 • ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου

των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων

 Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων βραβεύει τους αριστούχους των Γυμνασίων και Λυκείων του ν. Ροδόπης και τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

11:00-14:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εκδήλωση των Καταρτιζομένων του ΔΙΕΚ Κομοτηνής

Οι καταρτιζόμενοι και οι καταρτιζόμενες των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» και «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ», έχοντας τη γνώση και τη διάθεση για φιλανθρωπική προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας, θα πραγματοποιήσουν ζωγραφική προσώπου και νυχιών στην πόλη μας, συμβάλλοντας στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας για μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας, αλλά και για τους επισκέπτες.

21:00 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Συναυλία στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης από τους Swinging Mice

Οι Swinging Mice είναι μια μπάντα της Κομοτηνής, αποτελούμενη από επτά νεαρά άτομα. Τα «ποντίκια» ασχολούνται κυρίως με τη διασκευή ρεμπέτικων και λαϊκών κομματιών σε ρυθμούς swing. Μαζί τους λοιπόν θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν, σε παλιά στέκια με ρεμπέτες, χωρίς βέβαια να λείπει η δική τους πινελιά και οπτική γωνία στην ιστορία της μουσικής.

Δήμητρα Μπαλιάκα: φωνή Χρυσόστομος Κεπελής: κιθάρα/φωνή Γιώργος Μπάτζιος: πιάνο/φωνή Αλέξανδρος Κίνας: κιθάρα/φωνή Άγγελος Κιουρτζίδης: άλτο σαξόφωνο

  • Δημήτρης Αμπελίδης: τενόρο σαξόφωνο Κώστας Κυριάκου: τύμπανα

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

10:00-13:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σαρακατσάνικα εδέσματα και πίτες

Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων θα υποδεχθεί τον κόσμο στο κονάκι που θα στήσει, προσφέροντας παροδοσιακά εδέσματα και πίτες. Πιστοί στη μακραίωνη παράδοσή τους, οι Σαρακατσάνοι του τόπου μας παρουσιάζουν ένα νόστιμο δείγμα της διατροφικής τους κουλτούρας, στέλνοντας σε όλους τις δικές τους γιορτινές ευχές.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

17:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Μωμογέρια», το λαϊκό παραδοσιακό θέατρο του Πόντου

Το πρωί της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς ακολουθείστε τον ήχο των κουδουνιών, της ποντιακής λύρας και του νταουλιού. Θα σας οδηγήσει στον Κιτί Γοτσά και στα παλικάρια του, τους Μωμόγερους, που τρέχουν στους δρόμους της πόλης, για να προστατέψουν τη νύφη από τον Αράπη, που συνεχώς προσπαθεί να την κλέψει. Ακολουθείστε τους, απολαύστε τη σάτιρά τους, χορέψτε το χορό τους και δεχθείτε τις ευχές τους για «Υείαν, ευλοϊαν και καλοχρονίαν».

Οφέτος και τα Κάλαντα θ’ εφτάμε Μωμογέρια,

νά σαν εκείνον που θα ζει σ’ άλλα τα καλοκαίρια.

21:30 • ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

Μουσικοχορευτική Εκδήλωση των Alma Libre

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Alma Libre, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά εκδήλωση με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον χρόνο με ένα τάνγκο 8». Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθεί ζωντανή ορχήστρα τάνγκο και το χορευτικό ζευγάρι Διονύσης Θεοδωρόπουλος και Χλόη Θεοδωροπούλου από την Αθήνα.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

10:00-11:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα

«Καλή Χρονιά, Χρόνια πολλά, Χαρούμενη, Χρυσή Πρωτοχρονιά». Η Φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής του τμήματος της Αιγείρου υποδέχεται μουσικά τον καινούριο χρόνο. Γεμίζουν το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες και εύχονται σε όλους καλή, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά.

12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρώνειας και Κομοτηνής

με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με τα Κατηχητικά της πόλης μας μάς καλούν να γιορτάσουμε μαζί τους το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

11:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γιορτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης δημιουργούν καλλιτεχνικά, ζωντανεύοντας τον Άγιο Βασίλη, με συνοδοιπόρους και βοηθούς το παιχνίδι, το τραγούδι και το όνειρο! Γιορτάζουν τον ερχομό του νέου χρόνου, κάνοντας βόλτα στο καρουζέλ, διασκεδάζοντας με τους κλόουν, το ξωτικό και παίρνοντας δώρα από τον Αϊ Βασίλη.