Με αντάλλαγμα να παραλείψει τον έλεγχο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων Έβρου

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, ένας 51χρονος υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για δωροδοκία υπαλλήλου και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο 51χρονος, οδηγώντας Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ο 51χρονος, ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα, καθόσον είχε υπερβεί το ανώτατο όριο ημερών παραμονής στο έδαφος SHENGEN που του παρείχε η σχετική προξενική θεώρηση εισόδου, προσέφερε στον αστυνομικό – ελεγκτή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Δυστυχώς για τον 51χρονο, η «προσφορά» του δεν έγινε δεκτή από τον αστυνομικό, αλλ’ αντίθετα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Το προσφερόμενο ποσό των 50 ευρώ κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.