Τούρκοι συνέλαβαν Έλληνες δύο στρατιωτικούς στον Έβρο και συγκεκριμένα έναν υπολοχαγό και έναν ΕΠΟΠ οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στις Καστανιές του Έβρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η περίπολος φέρεται να έχασε τον προσανατολισμό της λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και εισχώρησε σε τουρκικό έδαφος. 

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στην Αδριανούπολη και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο για τον επαναπατρισμό τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

“Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος, αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος. Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες”.