• Πέρασαν τα δίχτυα τους πάνω από τα εκείνα των ντόπιων ψαράδων, σύμφωνα μες δημοσίευμα του empros.gr

Οι Έλληνες αλιείς ψάρευαν στα 5 μίλια, γεγονός που σημαίνει οτι οι Τούρκοι παραβίασαν το όριο των διεθνών υδάτων / Έντονη ανησυχία και προβληματισμός στους αλιείς των Αβδήρων – Φοβούνται «θερμό επεισόδιο».

Μεγάλη ανησυχία, προβληματισμό και αγανάκτηση, προκαλεί στους αλιείς της Θράκης, η έντονη παρουσία τουρκικών αλιευτικών σκαφών που “οργώνουν” όχι μόνο τα διεθνή ύδατα αλλά ενίοτε τα ελληνικά, αποψιλώνοντας τη θάλασσα από αλιεύματα.

Απτόητοι και προκλητικοί συνεχίζουν να εμφανίζονται οι Τούρκοι ψαράδες

Πριν από έναν μήνα, τουρκικά γρι-γρι έφτασαν να ψαρεύουν στη Θάσο (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ). Αυτή τη φορά, παραμονές της 25ης Μαρτίου, τουρκικός “στόλος” αποτελούμενος από 49 γρι-γρι, έκανε “απόβαση” στα παράλια των Αβδήρων, σύμφωνα με τον πρόεδρος του τοπικού αλιευτικού συλλόγου Κώστα Τσολάκη, του οποίου η αφήγηση είναι χαρακτηριστική: “Τους είπαμε ευγενικά να αποχωρήσουν. Άλλοι είναι φιλικοί, άλλοι επιδεικτικά μας αγνοούν. Μας έχουν κάνει μεγάλη καταστροφή, δεν έχουν αφήσει τίποτε από αφρόψαρα στα νερά μας. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν η χώρα μας δεν επεκτείνει το όριο στα 12 μίλια, θα έχουμε συνέχεια αυτό το φαινόμενο με τους Τούρκους ψαράδες λίγο έξω από τις ακτές μας. Αυτό άρχισε να γίνεται φέτος τόσο έντονα που φοβόμαστε πως αν δεν παρθούν μέτρα μπορεί να έχουμε και «θερμά επεισόδια» μεταξύ μας με απρόβλεπτες συνέπειες».