Τουρκία: Με την κατηγορία της κατασκοπείας δικάζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στο δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας οδηγούνται σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν χθες στον Έβρο.
συνορα

Στο δικαστήριο με την κατηγορία της κατασκοπείας οδηγούνται σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν χθες στον Έβρο.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο Έλληνες έχουν ήδη μεταφερθεί στο δικαστήριο αφού προηγουμένως έδωσαν κατάθεση στις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ζητηθεί η κράτησή τους με τις κατηγορίες για «προσπάθεια στρατιωτικής κατασκοπείας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή», ενώ έχουν ήδη ελεγχθεί τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ένας υπολοχαγός και έναν οπλίτης πενταετούς υποχρεώσεως του ελληνικού στρατού συνελήφθησαν την Πέμπτη από τουρκική περίπολο στον Έβρο, αφού είχαν χαθεί λόγω της έντονης κακοκαιρίας και βρίσκονταν σε έδαφος της Τουρκίας. Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ ανέφερε: “Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος, αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος. Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες”.

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Το CNN Turk αναφέρεται στη σύλληψη, κάνοντας λόγο για «βαριά χιονόπτωση» που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν οι δύο Έλληνες τον δρόμο και να μπουν στην Τουρκία. «Η νομαρχία Αδριανούπολης ενημέρωσε τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως Τούρκοι στρατιώτες συνεχίζουν την ανάκρισή.

«Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο», αναφέρει η ιστοσελίδα της Hurriyet που παραθέτει την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας σχετικά με την υπόθεση, τονίζοντας πως οι στρατιωτικοί χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Σε πιο οξύ τόνο κινείται το δημοσίευμα της aHABER, το οποίο αναφέρει το χρονικό του συμβάντος και τις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ των δύο χωρών για την επιστροφή των στρατιωτικών στη χώρα, τονίζοντας όμως πως «η Ελλάδα που δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, ξεκίνησε προσπάθειες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθησαν».

πηγή: cnn.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood