Παρέμβαση-τοποθέτηση στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κομοτηνή η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων του ‘Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με θέμα “Από το παλαιό στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας”, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της ΑΜ-Θ, πραγματοποίησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

“Σήμερα μπορούμε να συζητάμε με μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με το παρελθόν, όπου ήμασταν κάτω από την πίεση των οξύτατων προβλημάτων στον χώρο της υγείας”, τόνισε κατ’ αρχήν, και εξήγησε με έμφαση:

Σήμερα πλέον δεν συζητούμε για το αν θα κλείσει ή όχι κάποια από τις κλινικές μονάδες, αλλά για το πως θα δημιουργήσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις ΤΟΜΥ, την πρόληψη ουσιαστικά στον τομέα της δημόσιας υγείας. Σήμερα δεν συζητούμε για το αν θα πληρωθούν και πότε οι υπερωρίες του προσωπικού, αλλά για το πως θα καλυφθούν επιπλέον θέσεις με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σήμερα δεν συζητούμε για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για νέο Νοσοκομείο. Σήμερα ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανέγερση ενός σύγχρονου, αναβαθμισμένου και λειτουργικού νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, την πιο εμβληματική τομή στον χώρο της υγείας στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη”.

Όπως συμπλήρωσε, δε, όλα τα παραπάνω οφείλονται σε συγκεκριμένα γεγονότα, με προεξάρχον την εκλογή στη διακυβέρνηση της χώρας, του ΣΥΡΙΖΑ: Χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτου υπογράμμισε: “Ανάμεσα στο παρελθόν που βιώσαμε και στο σήμερα που ζούμε, υπάρχει ένα σημαντικό ορόσημο, και αυτό είναι η πολιτική αλλαγή που συντελέσθηκε τον Γενάρη του 2015. Ένα νέο πολιτικό σχέδιο στον χώρο της υγείας, που έχει ως στόχο την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτόν τον στόχο υπηρετούν οι πολιτικές που εκπορεύονται από το Υπουργείο Υγείας, πολιτικές που μεροληπτούν στην υπεράσπιση του δημόσιου χώρου της υγείας σε σχέση με τον ιδιωτικό. Προφανώς τα ελλείμματα είναι υπαρκτά και χρειάζεται ακόμη να γίνουν πολλά. Η άρση όμως των κοινωνικών ανισοτήτων πρόσβασης στην υγεία, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας των ανθρώπων, είναι πρωτίστως θέμα δικαιοσύνης και ισότητας των πολιτών”.