Ανακλήθηκε η αρχική προκήρυξη ελέω της καθυστέρησης από τις προσφυγές του εργολάβου

Στην ανάκληση της υπ’αριθμ. πρωτ. 40ΑΔ/19.01.2017 Προκήρυξης που είχε εκδοθεί για την κάλυψη 43 θέσεων εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης του Νοσοκομείου Κομοτηνής, προχώρησε με απόφαση που έλαβε την περασμένη Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Πρόκειται για την προκήρυξη που αφορούσε σε προσλήψεις προσωπικού με το καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας, σε αντικατάσταση του καθεστώτος των εργολαβιών που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας όμως των προσφυγών που κατατέθηκαν από πλευράς της εταιρίας που είχε την εργολαβία των επίμαχων υπηρεσιών στο Νοσοκομείο, οι διαδικασίες για την εκτέλεση των προσλήψεων «πάγωσαν».

Απόρροια της πολύμηνης καθυστέρησης, που προκάλεσαν οι δικαστικές προσφυγές, ήταν να παρέλθει άπραγη η προθεσμία που τίθεται από το νόμο για την κατάρτιση και την αποστολή των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων στον ΑΣΕΠ. Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που υπαγόρευσε στη Διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου τη λήψη απόφασης για την ανάκληση της αρχικής προκήρυξης.

Επί της ουσίας, πάντως, το όλο ζήτημα αναμένεται να κριθεί την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, όταν θα εκδικαστούν οι προσφυγές του εργολάβου. Εφόσον το δικαστήριο δικαιώσει την πλευρά του νοσηλευτικού ιδρύματος, θα εκδοθεί νέα προκήρυξη για την κάλυψη των 43 θέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ένεκα της ανάκλησης της αρχικής προκήρυξης, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην αντίστοιχη διαδικασία μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Προσωπικού του Νοσοκομείου για να πάρουν πίσω τα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει.