Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο τέως βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 2Οι δύο παλιοί γνώριμοι από τις κυβερνήσεις Καραμανλή, μεταξύ άλλων συζήτησαν για μια ακόμη φορά για τα προβλήματα της ανεργίας και της μείωσης του βιοτικού επιπέδου ως τις βασικές αιτίες για τη δημογραφική αποδυνάμωση της Ροδόπης, κυρίως από νέους ανθρώπους.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης επανέλαβε τη θέση του «να προστατευτεί η Θράκη από φωνές που προσπαθούν να την εμφανίσουν ως πεδίο σύγκρουσης», και τόνισε ότι «είναι χρέος όλων να θωρακιστεί και να αναδειχθεί ως πρότυπο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας και ως ελκυστικός διεθνής επενδυτικός προορισμός». Επιπροσθέτως επισήμανε πως «έχει καθυστερήσει, παρά την αρχική θετική ανταπόκριση όλων των πλευρών», η σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάδειξη και ανάπτυξή της.

Τέλος, ο τέως βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για την ευαισθησία που επιδεικνύει στα θέματα θωράκισης της χώρας και προστασίας των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», καθώς και «για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη Θράκη και γενικότερα την ακριτική Ελλάδα».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Ευρ. Στυλιανίδη για την επίσκεψη, και τον παρότρυνε «να συνεχίσει τον αγώνα του για τη Θράκη», διαβεβαιώνοντάς του ότι και ο ίδιος θα συνεχίζει να στηρίζει με όλη τη δύναμη που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος, τα δίκαια και τα συμφέροντα της περιοχής.