Εθιμοτυπική επίσκεψη στον νέο Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Τζουβάνα, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, πραγματοποίησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν και άλλοι Αξιωματικοί του Επιτελείου της Σχολής, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τόσο τη Σχολή Αστυφυλάκων, όσο και τα υφιστάμενα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των δοκίμων, και το συνολικό, ουσιαστικό έργο που επιτελείται, με τη βοήθεια του έμπειρου αστυνομικού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής.

Επ’ ευκαιρία στηλιτεύτηκε η πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου τμήματος Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναφορικά με τη σημαντική μείωση των επιμίσθιων (οικονομική αποζημίωση) των αστυνομικών που διδάσκουν συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα όπως αυτοπροστασία, οπλοτεχνική, κ.λπ.

Εκ μέρους αμφοτέρων των πλευρών, τονίστηκε “η αναγκαιότητα δημιουργίας βάσης συνεργασίας για τη θεσμική αντιμετώπιση των ποικίλων θεμάτων στην ευρύτερη θεμιτή προσπάθεια εκσυγχρονισμού της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με σκοπό την προαγωγή άξιων και ικανών στελεχών στο Σώμα”.