Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να του καταθέσει τις σκέψεις του για το προσφυγικό, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αυτό το μέγιστο ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο δράμα των προσφύγων που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι, επισημαίνοντας ότι «η φτώχεια, η προσφυγιά, η κοινωνική αδικία, δεν γνωρίζουν χρώμα, θρησκεία ή καταγωγή», και σημειώνοντας τη θετική συμβολή της Εκκλησίας στην περίθαλψη και στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, στα σημεία όπου φθάνουν, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ανέπτυξε στον Ιεράρχη τις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες κατά το διατρέξαν διάστημα από την εκλογή του, που έχουν να κάνουν με τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής καθώς και με την προώθηση των αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων και φορέων της Ροδόπης, ενώ τον ενημέρωσε και για τις θέσεις του στα ειδικότερα ζητήματα της μειονότητας.

Ο Βουλευτής άκουσε με ικανοποίηση τον Μητροπολίτη να του αναφέρει για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της τοπικής εκκλησίας που προσφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις πάσχουσες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής, καθώς και για τον υπό έκδοση τόμο της τοπικής Μητροπόλεως που θα περιλαμβάνει την καταγραφή όλων των θρησκευτικών μνημείων της Ροδόπης.