Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ. Παπαδόπουλου, των Προϊσταμένων των υγειονομικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, και των αναδόχων του έργου.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ«Η καταπολέμηση κουνουπιών του έτους 2015 κρίθηκε κατά κοινή ομολογία ως απολύτως επιτυχής, ωστόσο η Διοίκηση της Περιφέρειας για το 2016 επιδιώκει διορθώσεις, γεωγραφικά, σημειακές και τεχνικές, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, ενόψει των κινδύνων που διακινούνται με τα κουνούπια, όπως ιός Νείλου, οζώδης δερματίτιδα, ιός Ζίκα, κ.λπ.», τόνισε ο Περιφερειάρχης, κασι όπως διευκρίνισε, «όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών πρόκειται να ξεκινήσουν πολύ πιο έγκαιρα φέτος, από τον μήνα Μάρτιο. Επιπλέον θα οργανωθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, καθώς απαιτούνται συνδυαστικά με την αντίστοιχη δράση της Πολιτείας, και οι ατομικές προσπάθειες των πολιτών στον ιδιωτικό τους χώρο, για την επιτυχή καταπολέμηση και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης νόσων».

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε επίσης την ανάγκη «διόρθωσης τεχνικών περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζονται καθ΄ υπερβολή στη χώρα μας, για την αντιμετώπιση των κουνουπιών και επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα εφαρμογής ανάλογων προγραμμάτων», και επισήμανε την «προετοιμασία που ξεκίνησε για το νέο έργο καταπολέμησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την επόμενη τριετία» (υπενθυμίζεται ότι το τρέχον αντίστοιχο έργο θα διαρκέσει έως τις αρχές του 2017).

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες μας ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών, την περιουσία τους, την ποιότητα ζωής, την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και του τουρισμού. Επιζητούμε όμως και τη συμμετοχή όλων στους ιδιωτικούς τους χώρους», σχολίασε καταληκτικά ο Περιφεριάρχης.