Τον Διοικητή του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργο Φιλιππίδη, επισκέφθηκε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρώην βουλευτή, ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε στον κ. Φιλιππίδη “πρώτα απ’ όλα την αμέριστη συμπαράστασή του στο μεγάλο αυτό εγχείρημα” και δήλωσε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά αυτή στους πολίτες της Ροδόπης οι οποίοι δικαιούνται  αξιοπρεπή νοσοκομειακή κάλυψη. Επίσης τον συνεχάρη “για την πρωτοβουλία του να προκαλέσει αρχικά την ενίσχυση για τη βελτίωση του υφιστάμενου νοσοκομείου, με τελικό αποτέλεσμα τη μετατροπή σε απόφαση δωρεάς για ανέγερση νέου νοσοκομείου”, και τον ευχαρίστησε “για τη δημόσια εκ μέρους του αναγνώριση των ενεργειών που έγιναν σε προγενέστερα διαστήματα ώστε όπως αναγνώρισε και το Ίδρυμα, να υπάρχουν σήμερα ώριμες συνθήκες για την άμεση κατασκευή”. “Διότι είναι γεγονός, παρά τις όποιες φθηνές ισοπεδώσεις, ότι από το 2010 που ελήφθη από την τότε κυβέρνηση η πολιτική απόφαση για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, επιλύθηκαν πλήθος προβλημάτων και έγινε η ανάλογη προετοιμασία ώστε σήμερα με την καθοριστική δωρεά να ετοιμάζεται η ανέγερσή του”, σημειώνει ο κ. Πεταλωτής, και συμπληρώνει: “Από τότε, κυβέρνηση, ΔΕΠΑΝΟΜ, διοικητές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, υπηρεσίες, περιφέρεια, δήμος Αιγείρου και κατόπιν δήμος Κομοτηνής, ΤΕΕ Θράκης, σύλλογος φίλων του νοσοκομείου, συνέβαλαν στην παραχώρηση του οικοπέδου, στη λήψη κυβερνητικής απόφασης για ανέγερση, στην έγκριση και προετοιμασία από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και το υπουργείο υγείας, στην χωροταξική και ρυμοτομική  τακτοποίηση του οικοπέδου με νομοθετική ρύθμιση μόλις εντός μιας εβδομάδας, στην έκδοση απόφασης από το συμβούλιο δημοσίων έργων, στην ένταξη στα ΠΕΠ ΑΜ-Θ, στη σύνταξη, προσαρμογή και ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής με πρωτοφανές ελάχιστο κόστος φθάνοντας σε επίπεδο δημοπράτησης, στην έγκριση και αδειοδότηση από τη ΔΕΗ και το Φυσικό Αέριο σε σημείο πλήρους και τελικής ωριμότητας του έργου”. “Ενέργειες και απαραίτητες προϋποθέσεις”, κατά τον κ. Πεταλωτή, “που αποτέλεσαν τη βάση για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου”.

Τέλος ο κ. Πεταλωτής τόνισε στον κ. Φιλιππίδη ότι αφενός έχει παράσχει ήδη πλήρη ενημέρωση για το σημαντικό αυτό έργο στον Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, γιατί όπως υπογραμμίζει “είναι σαφές ότι το μεγάλο αυτό έργο για τη Θράκη αφορά όλους τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία σε όλες κυβερνητικές της συνέχειες και εκδοχές”, και αφετέρου, έχει λάβει δεσμεύσεις στήριξης που θα χρειαστεί μέχρι την πλήρη κατασκευή και στελέχωσή του.

Μετά τη συνάντησή του με το διοικητή του νοσοκομείου, ο κ. Πεταλωτής είχε και συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ιδρύματος από το οποίο ενημερώθηκε για εργασιακά ζητήματα και για τις ανάγκες του υφιστάμενου και του νέου νοσοκομείου.