Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αποτελούμενη από τον Οργανωτικό Γραμματέα της Παναγιώτη Βασιλειάδη και την Ταμία της Κορίνα-Αικατερίνη Ζούπη.

Στόχος της επίσκεψης ήταν αφενός η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας της Ένωσης με τις κατά τόπους Αυτοδιοικητικές Αρχές σε όλη τη Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αφετέρου η ανάδειξη των αστυνομικών ζητημάτων της περιοχής και των προβλημάτων των μελών της Ένωσης που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης.

Στον Δήμαρχο επιδόθηκε ομόφωνο υπόμνημα της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών ΑΜ-Θ στο οποίο αναφέρονται ανά κατηγορία οι άξονες των κεντρικών ζητημάτων έλλειψης προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, οχημάτων και κτιρίων υπηρεσιών υπαίθρου.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜ-Θ, επισημαίνει: «Σε μια περίοδο που δίνεται εθνική μάχη για οικονομική ανάκαμψη, η στάση εξωστρέφειας της Ένωσης για τον συνασπισμό ενωμένων δυνάμεων των θεσμών, για την αντιμετώπιση των ανακυπτόντων πολλαπλών αστυνομικών προβλημάτων, όπως αυτών της Δ.Α. Ροδόπης, είναι στοιχεία όχι μόνο θεμιτά, αλλά αναγκαία. Ο κ. Δήμαρχος με κατανόηση άκουσε τα προβλήματα, και εξέφρασε τη σταθερή και αταλάντευτη στάση του Δήμου Κομοτηνής να βρίσκεται κοντά στην Αστυνομία και στους αστυνομικούς γενικότερα, στηρίζοντας είτε με άμεσο τρόπο ως αυτοδιοίκηση είτε με έμμεσο τρόπο ασκώντας θεσμική πίεση στην κεντρική εξουσία, για την επίλυση των προβλημάτων. Οι δράσεις του Δ.Σ της Ε.Α. ΕΛΑΣ ΑΜ-Θ θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο».