Το χρυσό μετάλλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απονεμήθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη σημαντική δράση που αναπτύσσει προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας και της ευημερίας.

poutinΟ πρυτανεύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σταύρος Τουπουλίδης, δήλωσε κατά την διάρκεια της τελετής, που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην ρωσική Πρεσβεία, ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας πάντοτε υποστηρίζει και προωθεί το Ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας, καθώς και το πνεύμα τον πολιτισμό του Ελληνισμού, καθώς και την ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και υπογράμμισε τη συμβολή του Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη των ρωσοελληνικών σχέσεων στον τομέα των ανθρωπιστικών σχέσεων, στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού. Σε αυτό θα συμβάλουν, όπως επισήμανε, τα εγκαίνια το 2018 του Ρωσικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Russkiy Mir (Ρωσικός κόσμος).