Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επισκέφθηκε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, τον οποίο υποδέχτηκε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου παρουσίασε στον Αμερικανό διπλωμάτη τη σημερινή κατάσταση του Έβρου και ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξής του, σε συνάρτηση με την ασφάλεια της περιοχής. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που διέρχονται από τον Έβρο, όπως ο LNG και ο TAP, στη στροφή που σημειώνεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και συγκεκριμένα στα αιολικά πάρκα που λειτουργούν στον νομό, καθώς και στα σημαντικά γεωθερμικά πεδία της περιοχής. Τόνισε επίσης τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου, τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένα και του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης καθώς και τη διασύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο. Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε επιπλέον τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, και πρότεινε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με αμερικανικά πανεπιστήμια.

Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τίμοθι Κέτερ, ο Σύμβουλος Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ, Τσιπ Λέιτινεν, και η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου των ΗΠΑ, Ξένη Κοσμίδου.