ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΒΟΥΖΟΥΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΡΗ 16.06.14Συνάντηση εργασίας με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη είχε στην Κομοτηνή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ και Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» Τέρενς Κουίκ.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Πολιτευτές των ΑΝΕΛ Ροδόπης και Καβάλας Κώστας Βουζουκίδης και Γιώργος Τσακίρης αντιστοίχως.

Η συζήτηση είχε ως βάση το Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020, κυρίως σε σχέση με το ΕΣΠΑ. Επεκτάθηκε όμως και σε σημαντικά ζητήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ΕΟΖ, ο χρυσός, τα αντιπλημμυρικά του Έβρου, τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Λαθρομεταναστών, κ.λπ.

Συμφωνήθηκε, εν όψει μιας διευρυμένης σύσκεψης που θα γίνει την άλλη εβδομάδα, με τη συμμετοχή νεοεκλεγμένων Δημάρχων και των επικεφαλής των Περιφερειακών Συνδυασμών, να υπάρξει και νέα συνάντηση του Άρη Γιαννακίδη με τον Τέρενς Κουίκ.

Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει και ξεχωριστή συνάντησή του με τους Γενικούς Διευθυντές της Περιφέρειας, για πιο εξειδικευμένη παρουσίαση των πιο σημαντικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που θα «τρέξουν» τα επόμενα χρόνια για την Περιφέρεια.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουίκ δήλωσε:

«Η συνάντηση με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ήταν πολύ χρήσιμη. Έγινε σε πολύ καλό κλίμα κι έχω την εντύπωση ότι και οι δυο χρησιμοποιήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας.Πιστεύω ότι ανταλλάξαμε χρήσιμες απόψεις για πολλά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια, έτσι ώστε ο Συνδυασμός μας να προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα. Όχι μόνο για τη διευρυμένη σύσκεψη της επόμενης εβδομάδας, αλλά και για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ξεκαθαρίζοντας από τώρα, ότι λευκή επιταγή ο Συνδυασμός μας δεν δίνει σε κανέναν στα καθήκοντα που θα ασκήσουμε στην επόμενη πενταετία. Φυσικά εγγυώμεθα πλήρη στήριξη σε οτιδήποτε είναι θετικό για τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».