Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τέταρτη Νομική, όπως διαβεβαίωσε ο Κ.Γαβρόγλου

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης που είχαν την Πέμπτη στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Σπύρος Γεωργάτος, και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, με μέλη της διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκπροσώπους τοπικών φορέων και βουλευτές της Θράκης.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι βουλευτές Δημήτρης Ρίζος, Γιώργος Καϊσάς, Νατάσα Γκαρά, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Γρηγόρης Στογιαννίδης και Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. κ. Σταύρος Τουλουπίδης, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. κ. Χρήστος Μαστροκώστας, ο Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Παντελής Μπότσαρης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου και το μέλος του Προεδρείου του ίδιου Συλλόγου, κ. Ελένη Λάφτση, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Άννα Μεμετζή, και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Για το μείζον θέμα της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής, που προκάλεσε άλλωστε και τη σχετική κινητοποίηση, ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των φορέων της Θράκης, ενημέρωσε ότι δεν υφίσταται ειλημμένη απόφαση περί της ίδρυσης Νομικής στην Πάτρα και ότι οι όποιες κινήσεις θα καθοριστούν κατόπιν διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, κατά διάρκεια της οποίας θα ζητηθεί και η γνώμη της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Από την πλευρά του το Υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «η συζήτηση για το μέλλον της Νομικής Σχολής Θράκης πλαισιώθηκε από ευρύτερους προβληματικούς σχετικά με το ακαδημαϊκό και αναπτυξιακό αποτύπωμα του Δ.Π.Θ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και πανελλαδικά».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί νέα, διευρυμένη συνάντησης, στην οποία το Δ.Π.Θ. θα παρουσιάσει τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή πρόταση που έχει καταθέσει.