Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, είχαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ζητούμενο της συνάντησης υπήρξε η καταγραφή των δεδομένων και των δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλες οι πλευρές επισήμαναν πως η περίοδος υποστελέχωσης και αδιαφάνειας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γίνει οριστικά παρελθόν, ώστε να καταφέρουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να διαδραματίσουν ανεμπόδιστα τον ρόλο τους ως κύτταρα παραγωγής γνώσης και έρευνας.

Υπήρξε ρητή δέσμευση από όλες τις πλευρές ότι στη νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση στην ΑΜ-Θ  δεν πρόκειται να  υπάρξει κανένα κλείσιμο τμημάτων ή σχολών, παρά μόνο αναβάθμιση  και ανάδειξη του έργου τους.

Επιπλέον οι Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί με τον Υπουργό για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω συνεργασία και σύμπραξη μεταξύ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  (Τ.Ε.Ι.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο.

Παράλληλα, επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ο σημαντικός αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορούν και πρέπει να  διαδραματίσουν τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε και συγκεκριμένη αναφορά στον ειδικό ρόλο που μπορεί να έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, στην ενίσχυση της λειτουργίας των Σχολών Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στην ΑΜ-Θ, συζήτηση την οποία οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  θα επιδιώξουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.