Κατόπιν αιτήματος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, δέχθηκε σήμερα επίσκεψη επιτροπής της ΔΙΣ, αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο – στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Οι επίσκοποι παρέδωσαν στον υπουργό επιστολές της ΔΙΣ για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου – μεταξύ αυτών και το μάθημα των Θρησκευτικών, όπου επανεβεβαιώθηκε η απόφαση Πολιτείας και Εκκλησίας να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της επιτροπής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και της επιτροπής της Εκκλησίας, σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος, και τη στοχοθεσία του διαλόγου, και έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο υπουργός ζήτησε την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 (Οργανισμός ΥΠ.Π.Ε.Θ.) που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ, και η επιτροπή των αρχιερέων απάντησε ότι θα ενημερώσει τη ΔΙΣ για το αίτημα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στις προειρημένες επιστολές, με στόχο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.