Τι απαντά ο Αθ. Καραμπίνης στην προαναγγελθείσα νέα παύση από τα καθήκοντά του

Τι απαντά ο Αθ. Καραμπίνης στην προαναγγελθείσα νέα παύση από τα καθήκοντά του.
Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Μετά την ακύρωση (1/3) από το ΣτΕ της απόφασης του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου να θέσει σε αποχή από τα καθήκοντά του τον πρύτανη του ΔΠΘ Αθανάσιο Καραμπίνη, ο τελευταίος προγραμμάτισε συνέντευξη Τύπου για σήμερα 5/3 στις 12 το μεσημέρι.

Το πρωί ωστόσο, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, προανήγγειλε οτι ο Υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει σε “εκ νέου έκδοση απόφασης προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης”.

Έτσι, το μείζον της συνέντευξης υπήρξε η αντίδραση-απάντηση του κ. Καραμπίνη, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση οτι ο Υπουργός δεν θα προχωρήσει τελικά στην υλοποίηση της προαναγγελθείσας απόφασης.

Ο κ. Καραμπίνης προσκόμισε και σημερινό ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Ιδρύματος, το οποίο αναφέρει:

“Η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης χαιρετίζει την απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η οποία είχε θέσει τον εκλεγμένο Πρύτανη Καθηγητή κ. Αθανάσιο Καραμπίνη σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του. Παράλληλα, αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην ελληνική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, αλλά και διότι η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ επιβεβαίωσε απόλυτα την ορθότητα των απόψεων, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων της Συγκλήτου σχετικά με το θέμα. Αποτελεί ισχυρή πεποίθηση όλων ότι μετά από τη δικαίωση του Πρύτανη, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν θα ξαναγίνουν μάρτυρες ανάλογων προσπαθειών και το Πανεπιστήμιο θα αφεθεί απερίσπαστο, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Η Σύγκλητος στη σημερινή της συνεδρίαση με ιδιαίτερη ευθύνη έλαβε αποφάσεις για τη λειτουργία του Ιδρύματος και διαμόρφωσε τους άξονες της στρατηγικής για την ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου ως κρίσιμου πόλου ανάπτυξης του συνόλου της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε αγαστή συνεργασία με τους θεσμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς της Περιφέρειας. Τέλος, εξουσιοδότησε τον Πρύτανη κ. Καραμπίνη, ώστε να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τους φορείς της Περιφέρειας και της Πολιτείας, προς εξυπηρέτηση του παραπάνω στόχου”.

Επιπλέον, για μια ακόμη φορά ο κ. Καραμπίνης ισχυρίστηκε οτι δέχεται πόλεμο από κύκλους εντός του Υπουργείου Παιδείας με “χοντρά οικονομικά συμφέροντα”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood