Τη γαλλική Πρεσβεία των Αθηνών επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού κ. Ιλχάν Αχμέτ, για να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων που έχει ανοιχτεί, ως ελάχιστο δείγμα τιμής προς τον γαλλικό λαό και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο Βουλευτής, θέλησε με αυτή του την ενέργεια να διαδηλώσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι «η μουσουλμανική παράδοση και το κοράνι διδάσκουν την αγάπη και την καταλλαγή. Κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται στο όνομά τους και εμπεριέχει πρακτικές βίας και τρομοκρατίας, δεν χαρακτηρίζουν τον μουσουλμανικό κόσμο στη συντριπτική του πλειοψηφία, και δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόφαση για την καλλιέργεια κλίματος ισλαμοφοβίας μεταξύ των λαών της Ενωμένης Ευρώπης».

Στο σημείωμά του στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, έγραψε:

«Εκφράζω τον πιο βαθύ και έντονο αποτροπιασμό μου για την εγκληματική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες στο Παρίσι.

Οι σφαίρες των τρομοκρατών σκόπευαν κατευθείαν τη Δημοκρατία, τις πολιτικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων, στο κέντρο της Ευρώπης, στη χώρα του Διαφωτισμού και της Ανεξιθρησκίας.

Ως μουσουλμάνος, όμως, παράλληλα, θέλω να δηλώσω με κατηγορηματικό τρόπο, ότι η θρησκεία μας είναι θρησκεία αγάπης, φιλαλληλίας, αλληλεγγύης και συμπόνιας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με εγκληματικές ενέργειες που επιχειρούν να καλυφθούν υπό τον μανδύα ιερών πολέμων.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, και οι διδαχές της Πίστης μας εμπεριέχουν αυτή την απαράβατη αρχή. Οτιδήποτε άλλο συνιστά στρέβλωση που δεν χωρά στις αξίες του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Με αυτές τις σκέψεις, παρακαλώ κ. Πρέσβη, δεχθείτε τα θερμότατα συλλυπητήρια μου και μεταφέρετε την αμέριστη συμπαράσταση μου στον φίλο γαλλικό λαό καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης».