– Γ. Παυλίδης: “Η Περιφέρεια προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τους πόρους που διαθέτει. Στα όρια των δυνατοτήτων μας θα επιχειρήσουμε λύσεις. Χρειάζεται η στήριξη Υπουργείων και Κυβέρνησης”. 

κατολίσθησηΣτην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, στο ύψος του οικισμού του Ξεριά, όπου εκδηλώθηκαν συνεχείς κατολισθήσεις και υφίσταται κίνδυνος για τον δρόμο, για τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Δήμου Νέστου, και για τον αγωγό της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  κ. Γιώργος Παυλίδης, πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Ευάγγελο Τσομπανόπουλο, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Καβάλας κ. Θωμά Καραβά, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εξετάστηκαν επί τόπου εναλλακτικά σενάρια συνδυαστικής λύσης του προβλήματος, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

katolisthisi1Σχετικά ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Οι πρωτοφανείς σε διάρκεια και όγκους νερών, βροχοπτώσεις, δημιούργησαν εκτός των άλλων και πολλά προβλήματα κατολισθήσεων. Η Περιφέρεια προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τους πόρους που διαθέτει και να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους. Χρειάζεται  τη στήριξη των Υπουργείων και της Κυβέρνησης. Λειτουργούμε στη λογική της διάκρισης, και με σεβασμό στους ρόλους και τις αρμοδιότητες όλων των θεσμικά εμπλεκομένων. Στην προκειμένη περίπτωση στα όρια των δυνατοτήτων μας, θα επιχειρήσουμε λύσεις».