Τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ζητούν οι αγρότες για την ηλεκτροδότηση αγροτικών-αρδευτικών εγκαταστάσεων

agrotes3 (1)

agrotes3 (1)Την παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την ανάκληση της επιστολής της ΔΕΗ προς τους αγρότες χρήστες του αρδευτικού τιμολογίου, και την επαναδιατύπωσή της σε ότι αφορά στους χρήστες που οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αγροτών, καθώς και τη μετάθεση του χρονικού ορίου που θέτει η ΔΕΗ, ζητά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών αγροτών εξαιτίας επιστολής που τους απηύθυνε η ΔΕΗ και αφορά στην ηλεκτροδότηση των αντλητικών, αρδευτικών εγκαταστάσεων τους.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ζητά από όλους τους καταναλωτές αγροτικού τιμολογίου, την προσκόμιση μέχρι 31-7-2014 άδειας χρήσης νερού καθώς και νέο Δελτίο No 1 (Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων έργου ηλεκτροδοτήσεως αρδευτικών εγκαταστάσεων που εκδίδεται από τις ΔΑΟΚ), ενώ προειδοποιεί ότι αν δεν προσκομισθούν αυτά εμπρόθεσμα, θα προβεί σε διακοπή της χορήγησης αγροτικού τιμολογίου.

agrotes2Ωστόσο, οι αγρότες επισημαίνουν ότι το χρονικό όριο που θέτει η ΔΕΗ είναι πολύ μικρό, καθώς οι διαδικασίες που απαιτούνται είναι χρονοβόρες, ενώ πολλοί έχουν ήδη προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά, και τώρα υποχρεώνονται να τις επαναλάβουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, «στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννακίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητώντας του να παρέμβει και ο ίδιος ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των αγροτών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΑΣ Ροδόπης, της Ένωση Νέων Αγροτών Ροδόπης, της Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών, του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood