Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 22 Μαΐου και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα δοθεί η εκκίνηση για τη διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες των τμημάτων αιγιαλού – παραλίας που βρίσκονται στις ακτές της Αρωγής και της Μέσης.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ για την παραχώρηση των παραλιακών εκτάσεων στους οικείους δήμους.

Ο Δήμος Κομοτηνής, έχοντας αποκτήσει πια το δικαίωμα της διαχείρισης των παραλιακών εκτάσεων της Αρωγής και της Μέσης, ετοιμάζεται να προχωρήσει στη διενέργεια των δημοπρασιών, μέσω των οποίων τα τμήματα αιγιαλού – παραλίας θα παραχωρηθούν για απλή χρήση σε ιδιώτες.

Το πρώτο βήμα θα γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, όπου θα ληφθεί απόφαση για τον καθορισμό των προς δημοπράτηση τμημάτων. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να καθοριστούν 7 θέσεις για αναψυκτήρια στην ακτή Αρωγής και μία στην παραλία Μέσης. Για τις μεν θέσεις της Αρωγής θα προκηρυχτούν άμεσα δημοπρασίες για εκμίσθωση, ενώ για τη μία θέση στην παραλία Μέσης προτείνεται η απευθείας εκμίσθωση, λόγω της ύπαρξης σταθερής εγκατάστασης, με ύψος μισθώματος που θα καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα αυτά μένει να επικυρωθούν από το συλλογικό όργανο το απόγευμα της Δευτέρας, για να τρέξουν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η εξυπηρέτηση των λουόμενων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής.