Ευχαριστίες του Δήμου προς τους Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης

Χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ κατά 30% θα έχει το 2017 και η Σαμοθράκη, καθώς το νησί του Θρακικού Πελάγους προστέθηκε στη σχετική κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, με νομοτεχνική ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, την οποία κατέθεσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Είχαν προηγηθεί δέκα δραματικές ώρες διαβουλεύσεων, όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Σαμοθράκης, δεδομένου ότι το νησί δεν περιλαμβανόταν στην αρχική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

«Δέκα ώρες αγωνίας από το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου ζήσαμε με τη γνωστοποίηση της εισήγησης της τροπολογίας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην οποία δεν είχε συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου. «Ακολούθησε συντονισμός ενεργειών», επισημαίνεται, «και το θέμα ανέλαβαν να λύσουν τόσο οι Βουλευτές Έβρου Α.Γκαρά, Γ. Καϊσας και Δ. Ρίζος καθώς και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης Μεν. Μαλτέζος. Οι παρεμβάσεις τόσο των βουλευτών όσο και του κου Μαλτέζου, με πλήθος ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις, ήταν επιτυχημένες και μέσα σε ώρες τα προγράμματα οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί τα ανωτέρω πρόσωπα «για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη τους στο συγκεκριμένος θέμα και σε πολλά άλλα».