Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του μουσουλμάνου δημοσιογράφου Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, ζητά ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, και Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, κάνοντας λόγο για «προκλητικές ενέργειες φανατικών μουσουλμάνων εντός της ελληνικής επικράτειας».

Αναλυτικά η κοινοβουλευτική Ερώτηση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δημοσιογράφος Αμπτουλχαλήμ Ντεντέ, με αφορμή το γεγονός της περιφοράς του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, υπό την αιγίδα του Δ΄ Σώματος Στρατού της Ξάνθης, στο χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης, απαίτησε να μην τελούνται Ορθόδοξες θρησκευτικές τελετές μέσα στην ελληνική επικράτεια, και τις χαρακτήρισε «σκάνδαλο».

Τεχνηέντως προέτρεψε τους φανατικούς μουσουλμάνους της Ξάνθης να επιτίθενται σε χριστιανούς, ακόμα και με…ρίψη μολότοφ.

Με θρασύτητα επιτάσσει τον Ζεϊμπέκ, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να καταδικάσει τη θρησκευτική τελετή της Ορθοδοξίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κι ο κ. Ζεϊμπέκ κρατούν ένοχη σιωπή και δεν βγαίνουν ξεκάθαρα να καταδικάσουν τις ανωτέρω δηλώσεις.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Με το δεδομένο ότι τα προαναφερθέντα συνιστούν προτροπή σε βία και  στοιχειοθετούν ποινικό αδίκημα, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η αρμόδια Εισαγγελία κωλυσιεργεί και δεν έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου;

2) Ποια είναι η επίσημη θέση που λαμβάνει η κυβέρνηση, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές;».