Την πιο…ξεκούραστη πρώτη μέρα στο σχολείο, θα έχουν (και φέτος) οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

Και τούτο, διότι ο σύλλογος διδασκόντων, όπως κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία έξι χρόνια, έχει ήδη μεριμνήσει για την ευκολότερη και γρηγορότερη παραλαβή των βιβλίων από τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, με ιδία δαπάνη και προσωπική εργασία, έχει ετοιμάσει τετρακόσιες περίπου πλαστικές τσάντες (μία για κάθε μαθητή και μαθήτρια), με τα δεκατρία περίπου βιβλία που αναλογούν σε κάθε τάξη.

“Πρώτοι και πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τα καμάρια μας. Μια τσαντούλα με βιβλία για τον κάθε μαθητή μας, περιμένει ήδη! Καλή χρονιά με πνευματική και σωματική υγεία, δύναμη και αισιοδοξία”, έγραψε στο σημείωμα-μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, και μας εξήγησε: “Εμείς προμηθευόμαστε τις πλαστικές τσάντες, και σε κάθε μία βάζουμε τα ανάλογα βιβλία. Έτσι οι μαθητές γλιτώνουν και από τον χρόνο να τα μαζέψουν, και από τον κόπο. Τη δουλειά την κάνουμε εμείς γι’ αυτούς”.