Η νέα τοιχογραφία του Στάθη Γκεβρέκη στο γήπεδο του Πανθρακικού δίνει το σύνθημα: ΟΛΗ Ο ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΞΑΝΑ! 

 

Όλοι ανεξαιρέτως στην Κομοτηνή, είτε σχετίζονται με το ποδόσφαιρο είτε όχι, τα τελευταία χρόνια έχουν εκφραστεί για τα τεκταινόμενα στον Πανθρακικό και τον υποβιβασμό του συλλόγου από τη Super League στη Football League.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Οι συντριπτικά περισσότεροι μάλιστα θεωρούν πως το όνειρο της επανόδου στην πρώτη τη τάξει κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων θα παραμείνει όνειρο για τα επόμενα πολλά χρόνια, ενώ ουκ ολίγοι προβλέπουν ότι πολύ δύσκολα οι πράσινοι θα καταφέρουν να κρατηθούν στη δεύτερη κατηγορία. Τα δε αρνητικά αποτελέσματα των φιλικών της ομάδας, ενίσχυσαν τις παραπάνω εκτιμήσεις.

Και ήρθε η ώρα των επίσημων αγώνων, αρχής γενομένης με την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου, και με τον Πανθρακικό εντός έδρας να ρίχνει «τριάρα» στην ιστορική Καλλιθέα. Κι έπειτα ήρθε και η ώρα της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος· στη Σπάρτη, με την τοπική ομώνυμη ομάδα του φαρμακοβιομήχανου Γιαννακόπουλου… Όπου η ομάδα της Κομοτηνής μας προηγήθηκε, είχε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά με 2-1.

Και τώρα, τι; Αυτό ήταν; Τελείωσε…το πρωτάθλημα; Πέσαμε στη Γ΄ εθνική;! Φυσικά όχι! Ο Πανθρακικός ίσως να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα της Football League, αλλά δεν είναι και «καταδικασμένος» να υποβιβαστεί.

Η ομάδα προφανώς και θα δώσει τη μάχη της. Υπό την καθοδήγηση του αξιόλογου Κώστα Ανυφαντάκη και των συνεργατών του.

Κι όταν λέμε «η ομάδα του φετινού Πανθρακικού», εννοούμε τους 26 ποδοσφαιριστές των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 21,5 χρόνια – μόλις! Κι αυτά τα παιδιά μπορεί να στερούνται εμπειρίας, στον αντίποδα όμως διψούν για διάκριση – τόσο συλλογική όσο και ατομική.

Ας τα δούμε λοιπόν αυτά τα παιδιά, όχι ως «άπειρο ρόστερ του Πανθρακικού», αλλά ως δικά μας παιδιά, ως ανίψια μας, ως εγγόνια μας, ως αδέρφια μας, ως ξαδέρφια μας, ως φίλους μας! Άλλωστε τέσσερις εξ αυτών είναι ντόπιοι Ροδοπίτες, και άλλοι τρεις, «κοντοχωριανοί», Θρακιώτες κι αυτοί, από τον Έβρο. Αλλά και τα «άλλα» παιδιά, για τον Πανθρακικό μας αγωνίζονται, τη φανέλα της ομάδας της πόλης μας φοράνε, επομένως είναι επίσης δικά μας παιδιά.

Την Κυριακή 6/11 στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής ο Πανθρακικός στην πρώτη του εντός έδρας εμφάνιση για το πρωτάθλημα, φιλοξενεί τη συμπαθή Αναγέννηση Καρδίτσας.

Τα προηγούμενα χρόνια το…«βελοντρόμ» της Κομοτηνής, με το καμπαναριό της Αγιά Σοφιάς να το «σκεπάζει», είχε αποτελέσει «κάστρο» και δύναμη της ομάδας.

Γιατί να μη συμβεί αυτό και φέτος;

Αξίζει τον κόπο, ασχέτως με το αν στο παρελθόν έγιναν λάθη και «εγκλήματα» από διοικούντες και «διοικούντες» που πίκραναν τον κόσμο της ομάδας.

Κρίμα θα είναι για αυτά τα παιδιά να παίζουν σε μισοάδειο γήπεδο.

Την Κυριακή λοιπόν στις 3 το μεσημέρι πάμε όλοι γήπεδο να στηρίξουμε τα παιδιά του Κώστα Ανυφαντάκη που φοράνε τη φανέλα με τον πυρσό στο στήθος.

Όλη η πόλη μια ομάδα, ξανά!   

Γ.Π.