Την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τεχνικών ραδιοφωνίας και ηχοληπτών, υπόγραψε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Από τα οριζόμενα από τη σύμβαση, που υπογράφουν η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.) και η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.), ωφελούνται συνολικά 417 εργαζόμενοι.

Την επέκταση και της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των τεχνικών ραδιοφωνίας, υπόγραψε η Έφη ΑχτσιόγλουΤα κατώτατα όρια βασικών μηνιαίων μισθών, σύμφωνα με τα μισθολογικά κλιμάκια για τους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεκινούν από 1.010 ευρώ για το πρώτο κλιμάκιο, και φτάνουν έως τα 2.585 ευρώ για το τελευταίο κλιμάκιο.

Από τις 21 Αυγούστου 2018, μετά την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχουν ήδη επεκταθεί επτά ακόμη κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 203.000 εργαζόμενους:

  • τραπεζών, ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, και πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, οι οποίες καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους (δείτε ΕΔΩ).
  • ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Χανίων και Λασιθίου, που καλύπτουν συνολικά 14.000 εργαζόμενους (δείτε ΕΔΩ).
  • ξενοδοχειακών επιχειρήσεων χώρας, που καλύπτουν συνολικά 114.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους (δείτε ΕΔΩ).

Το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.