Σε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Αλέξη Χαρίτση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρισόδουλος Τοψίδης, επισημαίνει:

«Κύριε Υπουργέ.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου που δραστηριοποιούνται στην παροχή παιδαγωγικών υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης βρεφών και παιδιών ηλικίας μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό τους από τα προγράμματα επιδότησης – χρηματοδότησης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

ΕΠΟι επιχειρήσεις αυτές, πέραν του γεγονότος ότι απασχολούν έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, λόγω και της εξαιρετικά αυστηρής νομοθεσίας που τους διέπει, επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην προσχολική αγωγή των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων.

Ενόψει αυτών, η ένταξή τους στα προγράμματα ΕΣΠΑ θα μπορούσε να βελτιώσει τις υλικοτεχνικές τους υποδομές και να αναβαθμίσει τις παιδαγωγικές υπηρεσίες τους.

Ενόψει των ανωτέρω, το Επιμελητήριο Έβρου θεωρεί εύλογο το αίτημα των επιχειρήσεων αυτών για την ένταξή τους στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην τροποποίηση της σχετικής απόφασης».