Σε συζήτηση-απόφαση για την άμεση άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων από τον ελληνοβουλγαρικό μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας Κομοτηνής, θα προσχωρήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην προσεχή τακτική του συνεδρίαση στις 11/5 (ώρα 19:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Επίσης θα γίνει συζήτηση για το πρόσθετο τέλος ανά διανυκτέρευση στα νησιά και την τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP, ενώ προς έγκριση ή μη, θα τεθούν τα θέματα της πρόσληψης δικηγόρου με σύμβαση έμμισθης εντολής ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και πάγια αντιμισθία, της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας ΑΜ-Θ και Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την υλοποίηση του «5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών 2015», της διαβαθμιδικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Μύκης για την επίβλεψη του δασοτεχνικού έργου “Κατασκευή παιδικής χαράς στον οικισμό Κενταύρου”.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

 • Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.
 1. Συζήτηση-Απόφαση για την άμεση άρση απαγόρευσης της διέλευσης των λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας του Ν. Ροδόπης.

Εισηγητής : Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης .

 • Συζήτηση για το πρόσθετο τέλος ανά διανυκτέρευση στα νησιά.

Εισηγητής : Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης.

 1. ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΕΠΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ
 • Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2025.

Εισηγητής: ο Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.

 • Γνωμοδότηση επί του φακέλου για την τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου : Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου(ΑΦΑ) & συνοδευτικές εγκαταστάσεις ( TAP).

Εισηγητής : ο  Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού  Προγραμματισμού

Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.

 1. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 • Έγκριση Πρόσληψης δικηγόρου με σύμβαση έμμισθης εντολής ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και πάγια αντιμισθία.

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γάκης .

 • Έγκριση τροποποίησης του θερινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από την 1η Ιουλίου 2015 έως τις 15 Αυγούστου 2015 με παράταση λήξης ωραρίου από τις 9:00 μ.μ στις 9.30μ.μ κατά τις ημέρες Τρίτη , Πέμπτη και Παρασκευή , πέραν του εθνικού πλαισίου ωραρίου, στην πόλη της Καβάλας.

Εισηγητής: Ο Γενικός Δ/ντης Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Μανανάς.

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

4.1 Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού& Αθλητισμού ,της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της Κοινωφελoύς Επιχείρησης Μαρωνείας Σαπών για την υλοποίηση του προγράμματος « 5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών 2015» Εισηγήτρια : Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου.

 • Έγκριση σύναψης και σχεδίου διαβαθμιδικής σύμβασης του άρθρου 99 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Μύκης για την επίβλεψη του δασοτεχνικού έργου: “Κατασκευή χώρου δασικής αναψυχής (Κατασκευή παιδικής χαράς στον οικισμό Κενταύρου)” συμβατικής αξίας 49.349,69 ευρώ με ΦΠΑ» .

Εισηγήτρια : Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου.

 • Έγκριση τροποποίησης της αριθμ.224/2013 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης / του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων για την υλοποίηση του έργου : «Έρευνα και περιγραφή της αρωματικής και φαρμακευτικής χλωρίδας της νήσου Σαμοθράκης».

Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

4.4 Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Σαμοθράκης για την υλοποίηση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» προϋπολογισμού 24.600,00 €.

Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς.

 • Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Δράμας και της Αναπτυξιαξής Δράμας Α.Ε. για την εκτέλεση των εργασιών, δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο: ‘’Ανάδειξη και Προβολή της Π.Ε.Δράμας ως οινοτουριστικού προορισμού-ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2015’’.

Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης .

 • Έγκριση τροποποίησης της αριθμ.60/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως το άρθρο 7 της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Δήμου Κάτω Νευροκοπίου».

Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης .

 • Ανάκληση της αριθμ. 61/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έγκριση σύναψη Προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας με τίτλο «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ Η/ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΘΥΡΩΝ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ (2015)».

Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 1. ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 • Επικύρωση τoυ απομαγνητοφωνημένου πρακτικού 3ης & 4ης Συνεδρίασης έτους 2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Kων/νος Αντωνιάδης .