Το κόλπο που εφάρμοζε ο 40χρονος έγκλειστος και η 54χρονη συνεργός του, για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες

Ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εξιχνιάστηκαν μία απάτη και τρεις απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν στις 13 και 14 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τη συμμετοχή δύο ημεδαπών, ενός 40χρονου που είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και μιας 54χρονης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απάτη και απόπειρα απάτης.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το παραπάνω χρονικό διάστημα άγνωστος δράστης επιχειρούσε να εξαπατήσει πολίτες στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Ειδικότερα, ο δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος και προφασιζόμενος τη χορήγηση επιδοτήσεων ή εφάπαξ ασφαλιστικού βοηθήματος ή «κούρεμα» καταθέσεων, τους ζητούσε να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων, στη συνεργό του.

Με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης, ο 40χρονος και η 54χρονη κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 67χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη και να αποσπάσουν από αυτή το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ. Επίσης αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο άνδρες, 61 και 57 ετών, και μία γυναίκα, 58 ετών, στην Αλεξανδρούπολη και τη Δράμα.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι ο 40χρονος ήταν αυτός που επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα, ενώ η 54χρονη παραλάμβανε τα χρήματα, μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.