«Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω ότι ισχύουν οι αλλεπάλληλες δηλώσεις μου ότι η Κυβέρνηση δεν δρομολογεί με οποιοδήποτε τρόπο πρόσφυγες ή μετανάστες στην περιοχή της Θράκης, πόσο μάλλον στον παραμεθόριο Έβρο».

Αυτό τόνισε εμφατικά για μια ακόμη φορά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ, συμπληρώνοντας:

«Αναφορικά με την ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θα υπάρξει άμεσα γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Για την ιστορία οφείλω να αναφέρω, ότι υπήρξε επικοινωνία με τον UNHCR για διόρθωση σχετικά με την ανάρτηση σε ό, τι αφορά στον Έβρο. Πάντως, οφείλω να υπογραμμίσω, ότι η συνεργασία μας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού –  μεταναστευτικού όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα είναι και εξαιρετική και επιβεβλημένη και πολύτιμη, στα πλαίσια του παγκοσμίως αναγνωρισμένου ανθρωπιστικού της έργου. Στα πλαίσια, βεβαίως, των προδιαγραφών που χαράζει η χώρα μας, εναρμονιζόμενη με Συνθήκες και διεθνείς υποχρεώσεις.

Τέλος, για τρίτη φορά σήμερα επικοινώνησα, δίνοντας τις σχετικές διαβεβαιώσεις που αφορούν στην περιοχή Ανατολικά του Νέστου, τόσο με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη όσο και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο. Τους ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασίας μας στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος, αντιλαμβανόμενος πλήρως τη δική τους ανησυχία την οποία και εξέφρασαν – πόσο μάλλον και στο δημόσιο λόγο τους – με εξαιρετική προσοχή».