Για σύλληψη δύο τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη κάνουν λόγο δημοσιεύματα δύο ιστοσελίδων του Έβρου, αν και αμφότερα μεταφέρουν διαφορετικές εκδοχές.

Όπως γράφει το alepoli.gr, «στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης σταμάτησε το ταξίδι δύο τζιχαντιστών». Η ιστοσελίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας, σταμάτησαν τους δύο υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν. Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη, ενώ  ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές»! Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, «ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα».

Όπως γράφει το ethraki.com «οι δύο τζιχαντιστές συνελήφθησαν στον μεθοριακό Σταθμό των Κήπων, ύστερα από σωματική έρευνα που έκαναν οι Αστυνομικοί». Η ιστοσελίδα επικαλούμενη περιγραφές που έχει στη διάθεσή της, αναφέρει: «Τα σουλούπια, τα διαβατήρια, και η περίεργη συμπεριφορά, στάθηκαν η αιτία να πέσουν στα χέρια των Αστυνομικών δύο τζιχαντιστές που επιχείρησαν μέσω Τουρκίας είσοδο στην Ελλάδα από τον μεθοριακό Σταθμό των Κήπων. Σύμφωνα με τις περιγραφές που έχουμε, κατείχαν συριακά διαβατήρια που όμως δεν ταίριαζαν με το παρουσιαστικό τους, καθώς ο ένας από τους δύο ήταν ψηλός και ξανθός, ενώ ο άλλος κοντός και μελαχρινός, με φονικό βλέμμα. Και οι δύο δήλωσαν πως προορισμός τους ήταν η Σουηδία. Στην έρευνα των αποσκευών και στον σωματικό έλεγχο που τους έγινε, οι Αστυνομικοί έκπληκτοι βρήκαν … χατζάρες, όμοιες μ’ αυτές που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, καθώς και γάντια μάχης. Ο καθένας τους μετέφερε και πολλές κελεμπίες, ενώ εντύπωση έκανε το μεγάλο ποσό χρημάτων που μετέφεραν σε χαρτονομίσματα ευρώ, σουηδικές κορώνες και δολάρια. Οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης ενώ ενημερώθηκαν η INTERPOL και άλλες Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Ασφαλείας».

Πάντως, μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία.