Αρωγοί στις υπηρεσίες διάσωσης των κρατικών αρχών και των τοπικών φορέων.

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν την πρόκληση των πολύωρων υγειονομικών καλύψεων εκδηλώσεων επί τέσσερις συνεχόμενες μέρες, μετά από αιτήματα των διοργανωτών, οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό την παροχή Α΄ βοηθειών και προνοσοκομειακής φροντίδας όπου θα κρινόταν αναγκαίο.

Συνολικά το τετραήμερο 16-17-18-19 Φεβρουαρίου κινητοποιήθηκαν είκοσι έξι από τους σαράντα οκτώ εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες που έχει στο δυναμικό του το Τμήμα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του τελούσαν σε 24ωρη ετοιμότητα για την περίπτωση επιχειρησιακής κινητοποίησης.

Η αρχή έγινε την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017. Στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής κατά τις ώρες 16:00 – 01:30, βρέθηκαν δώδεκα Σαμαρείτες.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ένας Σαμαρείτης ξεκίνησε για τη Μυτιλήνη (κάλυψη προσφυγικού), ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στην κεντρική πλατεία της πόλης επίσης, δεκαπέντε 15 Σαμαρείτες, κατά τις ώρες 20:00 – 01:30 ήταν στις θέσεις τους για την κάλυψη του 2ου ΚΟΜ.on.PARTY.

Ακολούθησε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: Τρεις εθελοντές Σαμαρείτες από τις 13:00 έως τις 15:00 κάλυψαν τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας του Αίαντα Κομοτηνής, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας, κατά τις ώρες 19:00 – 02:00, δεκαεπτά εθελοντές Σαμαρείτες με έξι φαρμακεία πλάτης, ένα διασωστικό φαρμακείο, έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED) και μία σκληρή σανίδα πλάτης, ανέλαβαν όπως και πέρυσι την υγειονομική κάλυψη της καρναβαλικής παρέλασης της πόλης.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου μπορεί να μην υπήρχαν καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά οι Σαμαρείτες κάλυψαν: α) τον αγώνα ποδοσφαίρου Γ΄ εθνικής Δόξα Προσκυνητών – Απόλλων Καλαμαριάς στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης με συνολικά πέντε εθελοντές, β) με επτά εθελοντές την αναμέτρηση Handball Δημοκρίτειο – ΟΛ.Α. Δράμας, γ) με δύο εθελοντές την παράσταση του ΔΗΕΠΕΘΕ.