Τελωνειακές υποδομές στη Νυμφαία Κομοτηνής ζήτησε ο Αντ. Γραβάνης από τη Γενική Δ/ντρια Τελωνείων και ΕΦΚ

Οι επιχειρήσεις της Ροδόπης είναι αδύνατον να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους τεράστιους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα να είναι απροστάτευτες απέναντι στο παρεμπόριο.
φωτο Γιαλούρη

Τη Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, Ειρήνη Γιαλούρη, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Νίκο Στεργίου, Θανάση Δεμίρη και Σταυρούλα Πεχλεβάνη.

Θέμα της συνάντησης ήταν οι ανύπαρκτες υποδομές τελωνειακών ελέγχων στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας Κομοτηνής και οι συνακόλουθες επιπτώσεις στη ραγδαία ανάπτυξη του παρεμπορίου στην περιοχή.

Ο κ. Γραβάνης  ανέφερε στην κ. Γιαλούρη ότι «η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και οι Έλληνες αστυνομικοί και τελωνειακοί δίνουν άνιση μάχη – χωρίς σύγχρονα μέσα – με το παρεμπόριο», και τόνισε την «επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές – κτιριακή υποδομή, γεφυροπλάστιγγες, σκάνερ, τηλεματική σύνδεση υπουργείων».

Η κ. Γιαλούρη από την πλευρά της επισήμανε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η αυτοψία στον χώρο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, και ότι υπάρχει δυνατότητα, και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην κατασκευή κτιριακών υποδομών ώστε να στεγαστεί εξοπλισμός για το Τελωνείο Κομοτηνής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, κ. Γραβάνης δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ξεκινήσαμε εκστρατεία αντιμετώπισης του παρεμπορίου. Έπειτα από τις συναντήσεις που επιδιώξαμε και κάναμε με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, παρόντων των βουλευτών Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσούφ, αλλά και με τον Εκτελεστικό Υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου κ. Μαστρογιάννη Βασίλη, επισκεφτήκαμε και τη Γενική Διευθύντρια Τελωνείων και ΕΦΚ κ. Γιαλούρη Ειρήνη με την οποία είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση. Θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις πιέσεις ώστε επιτέλους η Ροδόπη να αποκτήσει υποδομές τελωνειακών ελέγχων στον κάθετο άξονα ικανές να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πλήγμα του παρεμπορίου. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφθούμε και το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και η ολοκλήρωση των υποδομών και του εξοπλισμού. Οι επιχειρήσεις της Ροδόπης είναι αδύνατον να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους τεράστιους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα να είναι απροστάτευτες απέναντι στο παρεμπόριο. Είναι χρέος του κράτους να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής, και οφείλει άμεσα να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό θέμα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood