– Δημιουργείται μουσειακή αίθουσα και ετοιμάζεται «αποχαιρετιστήρια» εκδήλωση ενόψει της μετεγκατάστασής του στο νέο κτίριο για την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε λίγες μέρες ο Ίασμος θα ζήσει μια ιστορική στιγμή: Το κουδούνι του Δημοτικού σχολείου θα χτυπήσει για τελευταία φορά στο υπάρχον κτίριο. Από τον Σεπτέμβριο θα χτυπά πλέον στο νέο κτίριο, δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα Λυκείου-Γυμνασίου. Σε ένα αυτόνομο μέρος, σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον, και με σύγχρονες πλέον συνθήκες διδασκαλίας.

Ο Σύλλογος Γονέων ετοιμάζει εκδήλωση αποχαιρετισμού του υπάρχοντος κτιρίου με την τεράστια ιστορία· μια εκδήλωση που αρμόζει σε ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια του Ιάσμου. Την προσπάθεια συνδράμουν ο Σύλλογος Διδασκόντων, παλιοί δάσκαλοι και Διευθυντές, εθελοντές, και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, και ενσωματώνεται στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων «Προφήτη Ηλία». Ήδη ομάδες δουλεύουν για τη συλλογή στοιχείων, φωτογραφιών και αντικειμένων που έχουν σχέση με το σχολείο. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί καταγραφές και βιντεοσκοπήσεις ανθρώπων που μπορούν να αποδώσουν την ιστορία του και που θα παρουσιαστούν στις 11/7.

Καλείται λοιπόν όποιος έχει κάτι να προσφέρει, να εξιστορήσει, ή επιθυμεί να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στην εκδήλωση, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6932380550, 6937375448. Το υλικό που θα συγκεντρωθεί (παλιές τσάντες, τετράδια, βιβλία, κ.λπ.), θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν οι ίδιοι θέλουν να τα παραχωρήσουν ώστε να κοσμούν τη μουσειακή αίθουσα που σχεδιάζεται. Αυτό θα είναι και το αρχείο που θα παραμείνει και θα φυλαχτεί στο παλιό κτίριο. Ένα σχολείο – μια ιστορία. Αναμνήσεις ετών. Ένα κτίριο που κλείνει έναν κύκλο, ανοίγοντας έναν άλλον.

Θα είναι πολύτιμη η συμβολή όλων των Ιασμιωτών ώστε να γίνει μια συγκινητική αναδρομή στο παρελθόν και να καταγραφεί σωστά η ιστορία του σχολείου.