«Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι είναι στην πραγματικότητα ένα δημοσιονομικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αποδείξαμε με αναλογιστική μελέτη ότι η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% τον χρόνο ζωής του Ταμείου των Μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είναι ακόμη και σήμερα ισχυρό και βιώσιμο και έτσι πρέπει να παραμείνει», δηλώνει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, και προσθέτει:

«Η κυβερνητική πρόταση για το νέο σφαλιστικό είναι λανθασμένη επιστημονικά, άδικη κοινωνικά, και αναποτελεσματική οικονομικά. Η μόνη αποδεκτή για την κοινωνία, για τους επιστήμονες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους μηχανικούς, προοπτική, είναι η απόσυρσή του. Τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού από τη Βουλή, χωρίς την κοινωνική συναίνεση, είναι έγκλημα απέναντι στις σημερινές και ερχόμενες γενιές».

Ταυτόχρoνα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ καλεί «τους συναδέλφους μηχανικούς Βουλευτές να αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή ότι οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον όλου του κλάδου. Θυμίζουμε σε όλους ότι τυχόν υπερψήφιση θα έχει ονοματεπώνυμο: Αυτό του καθενός και της καθεμιάς που θα συναινέσει στην καταστροφή μας».

Τέλος, καλεί τους Μηχανικούς να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις με σύνθημα «όχι στον νόμο που μας πετάει στο δρόμο».

Την ίδια ώρα, οι Βουλευτές – Μέλη του ΤΕΕ, “προειδοποιούνται” με “διαπόμπευση”, παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και διαγραφή!

Οι Βουλευτές – Μηχανικοί που είναι μέλη του ΤΕΕ, μεταξύ των οποίων οι Αλέξης Τσίπρας και Αλέκος Φλαμπουράρης, είναι οι:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ (Π.Μ.) 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ (Π.Μ.) 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ (Α.Μ.) 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ (Α.Μ.) 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (Μ.Η.Υ.) 

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ (Μ.Η.Υ.) 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Π.Μ.)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ (Η.Μ.) 

ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ (Π.Μ.) 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ (Χ.Μ.) 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ (Μ.Μ.) 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ (Η.Μ.) 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Π.Μ.) 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ (Χ.Μ.) 

ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (Π.Μ.) 

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (Α.Μ.)

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής:

«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

– Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο.

– Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών.

– Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης.

– Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος.

– Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

– Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται. Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».