Ανακοίνωση με τίτλο «Για να τους θυμόμαστε», εξέδωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τους βουλευτές μέλη του που υπερψήφισαν το Ασφαλιστικό και Φορολογικό Νομοσχέδιο – ονομαστικά και με … τις φωτογραφίες τους!

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΣτην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος», και εκτιμά ότι «η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί· ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων των μηχανικών με απεργία – αποχή από Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων, Δημοπρασιών Έργων και Μελετών, κ.λπ.), μέχρι και την Παρασκευή 13/05/2016.

«Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

 Οι βουλευτές μηχανικοί που στηλιτεύει δημοσίως και ονομαστικά το ΤΕΕ, είναι:

ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πολιτικός Μηχανικός
ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΗΛΙΑΣ Αρχιτέκτων Μηχανικός
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός
ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μηχανικός Η/Υ
ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Μηχανικός Η/Υ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Χημικός Μηχανικός
ΣΗΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΦΑΜΕΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Χημικός Μηχανικός
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ Πολιτικός Μηχανικός
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ Αρχιτέκτων Μηχανικός