Ένα ετερόκλητο μείγμα προσώπων που το καθένα για τους δικούς του λόγους στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, συναποτελούν την ομάδα κρούσης του, με σκοπό πρωτίστως τον σχηματισμό ενός «οχήματος εξουσίας», και αν δεν τα καταφέρουν, ως … «plan B», να κάνουν το πολιτικό «ρεσάλτο» και να «κλέψουν» τη ΝΔ, να δημιουργήσουν το δικό τους κόμμα… Αυτό είναι το σχέδιο. Γι’ αυτό ξοδεύεται τόσο χρήμα σε μια εξωκοινοβουλευτική υποψηφιότητα, γι’ αυτό δεν υπάρχουν λογότυπα της ΝΔ στην προεκλογική καμπάνια τους, γι’ αυτό όλοι τους υβρίζουν καθημερινά, τα σύμβολα, την ιστορία και τους Προέδρους της ΝΔ.

Η ιεραρχία στο εκκολαπτόμενο κόμμα Τζιτζικώστα, έχει ως εξής:

Σκιώδης πρόεδρος: Αντώνης Σαμαράς

Πρόεδρος: Απόστολος Τζιτζικώστας (εξωκοινοβουλευτικός, έχει καταθέσει την κομματική ταυτότητά του της ΝΔ).

Κομματάρχης: Ανδρέας Παπαμιμίκος (μόνο εκλογικές ήττες).

Πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας: Μάκης Βορίδης (δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τριάντα υπογραφές για να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα, ζήτησε από τον Μεϊμαράκη αξιώματα και πήρε απάντηση στα … γαλλικά, δήλωσε στο MEGA πριν από έναν μήνα πως ο νέος πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός αλλά τώρα στηρίζει Τζιτζικώστα, πούλησε τρεις φορές τον Άδωνι Γεωργιάδη).

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σίμος Κεδίκογλου, Νότης Μηταράκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Έλενα Ράπτη.

Σύμβουλοι προέδρου: Τάκης Μπαλτάκος (…), Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεξί χέρι του Σαμαρά), Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Διευθυντής του γραφείου Σαμαρά που διέπρεψε» ως υπουργός Παιδείας και δεν επανεξελέγη βουλευτής στην Α’ Πειραιά, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «Καραμανλικός», μόνο που ο Καραμανλής δεν θέλει ούτε να τον βλέπει), Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος (αποτυχών υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας με τη ΝΔ, βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ., που ξεκατινιάζεται κάθε μέρα με τον Σίμο Κεδίκογλου), Πάνος Λειβαδάς («Σαμαρικός», αλλά με φιλοσοφία «όπου φυσάει ο άνεμος», μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!), Θανάσης Σκορδάς (τ. Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και υφυπουργός (υπ)ανάπτυξης επί Σαμαρά), Κώστας Κιλτίδης, Γιώργος Ορφανός, Πέτρος Τατούλης (περιφερειάρχης Πελοποννήσου…).

Γενικός Δ/ντής: Κώστας Τσιμάρας (χωρίς σχόλια).

Πολιτικοί φίλοι: Βασίλης Λεβέντης, Νίκος Νικολόπουλος, Κώστας Ζουράρης, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σαφές λοιπόν το γιατί σύσσωμη η αριστερά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αβαντάρουν Τζιτζικώστα…